Africa de Est se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani

Aproximativ 1 milion de persoane au fost strămutate recent în Etiopia și Somalia din cauza unei secete severe și a lipsa de alimente. Alerta a venit de la mai multe agenții meteorologice și umanitare, inclusiv Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, Ocha, și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, Unicef. Aceasta este cea mai gravă secetă din Africa de Est din ultimii 40 de ani. Meteorologii cred că ploile din octombrie și decembrie s-ar putea să nu aibă loc.

De ce este important:
Acest scenariu de foamete și schimbări climatice, adăugat la contextul războaielor și mișcărilor geopolitice, indică în mod clar sfârșitul timpurilor descrise de Biblie. Recent, de exemplu, Brazilia s-a confruntat cu un front extrem de rece cauzat de o furtună tropicală numită „Yakecan”. În plus, ploile abundente au lăsat orașele din Pernambuco în stare de urgență și au fost inundate. Schimbările climatice sunt deja responsabile pentru o scădere cu o cincime a producției agricole globale. Pe de altă parte, războiul din Europa de Est a înrăutățit această situație. Rusia și Ucraina produceau împreună 30% din exporturile mondiale de grâu. Principala problemă este că insecuritatea alimentară poate provoca revolte sociale (cum s-a întâmplat în primăvara arabă din 2011, odată cu creșterea prețurilor la alimente).

În capitolul 6, versetele 5 și 6 din Apocalipsă, Biblia descrie apariția „calului negru”, care este un simbol pentru marea foamete cu care se va confrunta lumea la sfârșitul istoriei omenirii. Textul Sfânt adaugă că mâncarea va fi foarte scumpă.

În cartea „Pământul va lua foc“, Episcopul Renato Cardoso explică: „Economia mondială se va schimba. Inflația va crește alarmant și moneda se va devaloriza. O măsură de grâu va corespunde, aproximativ, la 500 de grame și va fi consumul zilnic al unui muncitor. Înseamnă că un bărbat va trebui să muncească o zi întreagă doar pentru a se întreține pe el însuși. Înseamna că, persoanele în întreținerea lui, vor muri de foame. Va fi o asemenea foamete pe fața pământului, încât oamenii își vor pierde calmul, educația și chiar legăturile de familie vor fi ignorate.”
El mai adaugă: „O familie nu va putea supraviețui unor astfel de condiții și cu siguranță acest lucru va genera situații sociale haotice în întreaga lume”.

Concluzie:
Ai grijă de relația ta cu Dumnezeu cât mai este timp. Lumea s-a schimbat rapid și totul indică ceea ce Biblia a avertizat întotdeauna.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *