Ai auzit vreodată de singurătatea spirituală?

În societatea de astăzi, tot mai mulți oameni preferă să fie singuri. Lumea a devenit mai materialistă, oamenii se gândesc în general mai mult la ei înșiși. Și cu asta, relațiile sunt și ele afectate.

Singurătatea spirituală
Cu toate acestea, acesta nu este singurul tip de singurătate care există. De asemenea, se poate observa așa-numita „singurătate spirituală”, care afectează pe cei care sunt departe de Dumnezeu.

„Singurătatea spirituală este cea mai rea. Și poate fi simțită chiar și într-o mulțime. Persoana poate fi la o petrecere, poate fi cu familia, cu oameni care o iubesc și să se simtă singură. Este o singurătate în care, la un moment dat, omul se simte neajutorat, de parcă nimic și nimeni din jur nu poate umple ceea ce este înăuntrul lui”, a explicat episcopul Renato Cardoso, în cadrul programului Inteligență și Credință.

El a adăugat că Dumnezeu este în orice loc în același timp, nu avem cum să fugim de prezența Lui. Cu toate acestea, persoana care suferă de singurătate spirituală își conduce viața cu indiferența față de existența Celui Prea Înalt.

Regele David a spus odată: „Nu mă arunca din prezența Ta și nu lua de la mine Duhul Tău Sfânt”. Psalmii 51:11

„Singurătatea spirituală este unul dintre motivele pentru care Dumnezeu vrea să locuiască în noi. Cu alte cuvinte, că nu vom fi ca o casă goală”, a spus Episcopul. „David se temea să nu piardă prezența lui Dumnezeu. Deci, persoana care are singurătate spirituală este pentru că a trăit, practic, pentru sine, ignorându-L pe Dumnezeu, trăind în totală indiferență față de Dumnezeu, deși El este acolo, dorind să facă parte din viața lui. Și acel gol din suflet este în esență absența Duhului Sfânt în el.”

Îl poți întâlni pe Dumnezeu

În acest fel, Dumnezeu permite să fie găsit de cei care vor să-L caute. Alegerea este în mâinile tale.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *