Când dorința de a prospera devine o obsesie

Fiecare ființă umană are în natura sa dorința de a prospera, de a realiza și de a avea confort. Acest lucru nu este ceva greșit, dimpotrivă: prosperitatea a fost promisă de Dumnezeu, totuși, este necesar să se evalueze dacă dorința de a crește a dat loc lăcomiei, deoarece aceasta este într-adevăr un păcat.

Această confuzie a crescut în rândul femeilor, inclusiv în rândul creștinilor, deoarece astăzi mulți caută o creștere financiară și profesională și, în timpul carierei, lasă lăcomia să le acapareze mintea.

Într-o meditație pe acest subiect în podcastul său, Viviane Freitas a avertizat că dorința de a prospera îi face pe mulți creștini să-și dorească ceva cu orice preț, chiar dacă trebuie să-și compromită căsătoria, familia și chiar viața spirituală. „Mulți oameni care erau în biserică, slujind lui Dumnezeu, și-au pierdut calea din cauza acestei dorințe de a prospera. Prosperitatea este importantă, dar nu trebuie să fie o prioritate în viața noastră”, a spus ea.

Viviane a explicat că prosperitatea ar trebui să fie o consecință a ceea ce face fiecare persoană pentru Dumnezeu. Până la urmă, Biblia ne învață, în 1 Timotei 6.8-9, că: „Dacă avem dar cu ce să ne hrănim și cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns. Dar cei ce vor să fie bogați cad în ispită și în cursă și în multe dorințe nesăbuite și vătămătoare, care cufundă pe oameni în pierzanie și ruină.”

Încă mai sunt persoane care prioritizează nenumăratele promisiuni făcute de Dumnezeu, dar nu Îl pun pe El ca prioritate. „Dacă ești interesat doar de ceea ce poate face Dumnezeu pentru tine, ce spune asta despre tine și despre Dumnezeu? Că te interesează beneficiile pe care El trebuie să ți le dea, dar că nu te interesează să ai o relație cu El”, a subliniat Viviane.

Oamenii care sunt obsedați de realizări își petrec timpul și mintea căutând modalități de a câștiga mai mulți bani și, astfel, viața lor spirituală rămâne la capătul firului, în partea uitată a vieții lor.

Biblia detaliază, de asemenea, acest punct în pasajul din 1 Timotei 6:10, care descrie: „Căci dragostea de bani este rădăcina tuturor felurilor de rău; iar în lăcomia lor unii au căzut de la credinţă şi s-au străpuns cu multe dureri.”

Prin urmare, este necesar să reflectăm zilnic la care au fost prioritățile noastre. În acest sens, creștinii trebuie să aibă grijă să nu se îndrepte către bogății în loc să slujească lui Dumnezeu. „Cu toții riscăm să greșim atunci când acordăm prioritate oricărei nevoi fizice, familiale, de sănătate sau de bani și nu Duhului Sfânt, adică Mântuirii noastre”, a concluzionat Viviane.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *