Fiți foarte atenți la aceste cuvinte de la Dumnezeu Însuși

”Căutați pe DOMNUL cât mai poate fi găsit, chemați-l cât mai este aproape” Isaia 55:6. Sunt puține cuvinte, dar sunt foarte puternice și pline de sens pentru noi.

Ce să analizezi:

Acestea sunt cuvinte care se confruntă cu gândurile multor oameni care spun: „dacă Dumnezeu este bun, El trebuie să mă ajute”. Știi pe acel fiu obraznic care nu face nimic pentru părinții lui? Cel care provoacă doar probleme? Și când este în cea mai rea situație, se înfurie pe tatăl și pe mama lui pentru că nu l-au ajutat? Deci, acest fiu nu vrea nimic de-a face cu tatăl său, dar vrea tot ce are tatăl său. Acum, lucrurile nu funcționează așa. Oricine se enervează văzând un copil răzvrătit și rebel căruia nu-i pasă; iar când este în necaz vrea să-l ajute tatăl și mama; iar dacă nu o fac așa cum vrea el, se înfurie.

Cum lucrează Dumnezeu?

Dar exact așa îl tratează pe Dumnezeu multe ființe umane. Dar acest verset arată clar cum lucrează El. Prima parte este a noastră: căutarea. Ai nevoie de ajutor? Tu ești cel care trebuie să-l cauți. Dumnezeu este aproape de tine și așteaptă să-L chemi. Dumnezeu îi lasă pe copii complet liberi, dar îi avertizează asupra consecințelor.

„Și oricine caută ajutor trebuie să-l caute cu smerenie. Cei care caută ajutor cu mândrie probabil că nu vor ajunge prea departe. Oamenii se umilesc la managerul băncii, la interviul de angajare, când au nevoie de favoarea cuiva”, reflectă episcopul Renato Cardoso.

Episcopul avertizează, de asemenea, că există „prea târziu”. Adică ușa se poate închide. „Va fi o vreme când nu vei mai putea să-L găsești. Oportunitatea se termină. Momentul pentru a căuta acest ajutor este acum. Îți petreci tot timpul pe telefonul mobil, dar nu îi spui un cuvânt lui Dumnezeu. Fii atent!”, avertizează el.

Deci, oare prioritățile tale de viață să fie inversate? Oare nu pierzi un timp prețios pe care mai târziu vei plânge amar că ai ratat ocazia?

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *