Caracterul creștinului adevărat înaintea societății

Avraam este un personaj biblic citat de mai multe ori în Vechiul și în Noul Testament ca exemplu de credință și caracter de urmat. Fără îndoială, era un om diferit în vremea lui. Nu a urmat obiceiurile, ci principiile sale.

Diferența lui Avraam:
În căsătorie, de exemplu, era fidel soției sale sterile, chiar dacă obiceiul din acea perioadă permitea unui bărbat să aibă mai multe soții pentru a avea urmași. Nu a vrut să provoace această nedreptate și durere pentru Sara.
Când a cucerit împărățiile care l-au luat prizonier pe nepotul său Lot (Geneza 2), a renunțat la prada care îi cuvenea (Geneza 14:21-23). Părea prea radical cu această atitudine, dar nu voia ca nimic să-l lege de regele Sodomei (care îl reprezenta pe diavol).

Ce legătură are asta cu tine:
-Fiecare epocă are obiceiurile ei și majoritatea oamenilor le urmează fără să se gândească dacă este corect sau greșit.
-Trăim într-o societate cu multe obiceiuri greșite în ochii lui Dumnezeu.
-Avraam era diferit prin faptul că era loial principiilor lui și lui Dumnezeu. A urma principiul înseamnă a te gândi dacă se potrivește cu Cuvântul Celui Prea Înalt.
-„Nu contează care este obiceiul, ce face toată lumea. Dacă ești a lui Dumnezeu, urmează principiile Bibliei. Creștinul nu urmărește moda, tendințele, steagurile, mișcările. El urmează Cuvântul, dacă vrea cu adevărat să fie al lui Dumnezeu”, a explicat episcopul Renato Cardoso în cadrul unei slujbe la Templul lui Solomon.
-Mulți oameni cred în Dumnezeu, dar trăiesc în păcat. De aceea sunt biruiți de diavol, viața nu se schimbă, rugăciunile nu primesc răspuns. „Ieșiți din nedreptate, din minciună, din păcat, pocăiți-vă, schimbați-vă și trăiți conform principiilor Domnului. Așa, veți începe o nouă poveste”, a orientat Episcopul.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *