Care este reacția ta la adversități?

”Dar el, fiind plin de Duhul Sfânt, se uita cu atenție în cer și a văzut gloria lui Dumnezeu și pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu,” Faptele Apostolilor 7:55

Versetul de mai sus dezvăluie reacția lui Ștefan față de cei care l-au ucis cu pietre: El și-a fixat ochii asupra lui Dumnezeu.
Potrivit episcopului Carlos Cucato, asta face o persoană plină de Duhul Sfânt. Dar, din păcate, mulți oameni și-au fixat ochii asupra luptelor, asupra problemelor, asupra a ceea ce nu a primit, când ar trebui să se uite la ceea ce au primit deja. Aceasta se numește nerecunoștință, a spus Episcopul.

Oricine se uită la Dumnezeu acționează ca El

Și unde te uiți în fața adversității?

”Și a spus: Iată, văd cerurile deschise și pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu. Atunci au strigat cu voce tare și și-au astupat urechile, și într-un gând au alergat asupra lui;” Faptele Apostolilor 7:56,57

Oamenii aceia erau pe cale să-l ucidă pe Ștefan, dar în niciun moment nu și-a luat ochii de la ceruri.
„Unde te uiti? Dumnezeu ți-a dat deja atât de multe dovezi că depinde de tine! El a dovedit de atâtea ori eliberându-te, păzindu-te, protejându-te. Și nu este niciodată suficient, vrei mereu mai multe dovezi. Dar când îți vine rândul să demonstrezi asta, nu faci asta. Când îți vine rândul să te uiți la Dumnezeu, insiști să privești problema, luptele cu care te confrunți ”, spune episcopul Cucato.

Cu toate acestea, când te uiți la Dumnezeu te comporti ca Dumnezeu. Exact asta a făcut Ștefan:

”Și l-au scos din cetate și l-au împroșcat cu pietre; și martorii și-au pus hainele jos la picioarele unui tânăr, al cărui nume era Saul.
Și l-au împroșcat cu pietre pe Ștefan, care chema pe Dumnezeu și spunea: Doamne Isuse, primește duhul meu.
Și, îngenunchind, a strigat cu voce tare: Doamne, nu le ține în seamă păcatul acesta. Și, spunând aceasta, a adormit.” Faptele Apostolilor 7:58,60

În loc să fie plin de ură împotriva acuzatorilor săi, Ștefan a fost plin de compasiune și a mijlocit înaintea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre ei. Ca Iisus, care a mijlocit înaintea Tatălui pentru cei care L-au răstignit.

A fi creștin înseamnă a fi ca Hristos

„Deci, fii atent la modul în care reacționezi în fața nedreptății. Ștefan a fost lapidat și a spus: Doamne, nu le impune acest păcat ”, avertizează episcopul Cucato.
Mai mult, el subliniază că acesta este creștinul adevărat. Nu doar participă la biserică, este ca Hristos, acționând ca El.
„Înseamnă să fii pregătit pentru orice. Există cei care spun că sunt gata, dar când vine o luptă, ei sunt primuii care pleacă, ei sunt primii care fac de rușine numele Domnului Isus. Există țări în care a vorbi despre Iisus este o crimă și totuși oamenii se reunesc pentru a asculta Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a căuta Duhul Sfânt ”, notează Episcopul.

Deci, înțelegeți: singura modalitate prin care puteți rămâne fermi în credință este să vă țineți ochii neclintiți asupra lui Iisus.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *