Ce duh este în tine?

La „Slujba Manei Ascunse”, care a avut loc miercuri (28), la Templul lui Solomon, Episcopul Renato Cardoso a vorbit despre modul în care duhul uman este capabil să împiedice acțiunea lui Dumnezeu.

Să ințelegi:

Chiar la începutul slujbei, Episcopul a avertizat despre obiceiurile și ritualurile religioase și păgâne pe care unii oameni încă le mai cred, deși se află în interiorul bisericii, îndrumându-i să se îndrume singuri, pe baza a ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu:

”După ce vei fi intrat în țara pe care ți-o dă DOMNUL Dumnezeul tău, să nu te înveți să faci după urâciunile acelor națiuni. Să nu se găsească printre voi cineva care să facă pe fiul său sau pe fiica sa, să treacă prin foc, sau care folosește ghicire, sau prezicător al viitorului sau fermecător sau vrăjitoare, Sau descântător, sau unul care consultă demonii, sau vrăjitor, sau unul care cheamă morții. Pentru că toți cei care fac aceste lucruri sunt o urâciune înaintea DOMNULUI și pentru aceste urâciuni îi alungă DOMNUL Dumnezeul tău dinaintea ta.” Deuteronom 18:9-12

Și apoi i-a întrebat pe toți: „ce duh este în tine?”, exemplificând câteva tipuri dintre ele:

Duh de frică: Îi este frică de tot, nu se lansează de frică să nu greșească, să nu fie bine;
Duh de invidie: Orice altceva este mai bun, ceea ce este al lui niciodată nu este valorizat;
Duh descurajat : Nu încerci nimic, nu începi nimic, nu ai pofta de nimic, mereu în jos
Duh victimism: În opinia lui, toată lumea lucrează împotriva lui, nimeni nu este pentru el;
Duh de mândrie: Dacă te crezi mai bun decât alții, mai capabil, nu mai e nevoie să înveți nimic, rezistent, greu de conviețuit;
Duh de inferioritate: Dacă te simți incapabil, „Nu mă descurc, cine sunt eu?”…
Duh doborât: Negativ, pesimist, aude vești nefavorabile și se întristează ușor, nu perseverează, se descurajează, are mereu nevoie de un cuvânt care să-l ridice;
Duh egoist: Se gândește numai la sine, nu-i pasă de bunăstarea celorlalți;
Duh răutăcios: vede răul în toate, neîncredere.

Ce trebuie să știi:

Acestea sunt doar câteva dintre duhurile care pot fi în interiorul unei ființe umane și care îl fac un om dificil.

„Pentru ca Duhul Sfânt să intre, celălalt duh care este în voi trebuie să iasă. Aceste duhuri nu sunt demoni, ci duhul uman, care sunt intensificate de duhurile rele. Și asta tot blochează acțiunea Duhului Sfânt în viața ta”, a lămurit Episcopul.

Ce trebuie să faci:

Ceea ce dă viață unei persoane este duhul, și Focul Sfânt este pentru tine care vrei să-ți schimbi duhul.

Și a învățat: „Orice duh care blochează acțiunea Duhului Sfânt: îi vei cere lui Dumnezeu să schimbe acel duh de la tine! Pentru că mulți oameni sunt blocați într-un anumit domeniu al vieții, pentru că duhul uman pe care îl au blochează acțiunea lui Dumnezeu, chiar dacă au deja Duhul Sfânt”, a spus el.

Și așa – inclusiv – a fost cu Ghedeon: s-a sacrificat și a acționat, chiar cu frică, și asta l-a făcut să-și schimbe duhul.

Cum să fac să funcționeze Focul Sfânt în viața mea:

În primul rând, participă știind adevăratul motiv pentru care o faci, nu sub influența nimănui.

Construiește-ți altarul. „Ofrandele financiare nu sunt suficiente, pune-ți viața în sacrificiul pe altar, care este ceea ce Dumnezeu îți cere cu adevărat”, a sfătuit el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *