Creștinii sunt cei mai persecutați din lume

Restricțiile guvernamentale privind libertatea religioasă au atins niveluri record în 2018, potrivit celui de-al 11-lea studiu anual realizat de Pew Research Center, o organizație internațională cu sediul la Washington, Statele Unite. Sondajul, lansat la 11 noiembrie în acest an, a dezvăluit că, creștinii rămân cel mai persecutat grup religios din majoritatea țărilor.

Unele guverne creează legi care restricționează nu numai libertatea religioasă, ci încurajează și populația să fie ostilă fizic și psihologic față de cei care practică o credință – cu critici, glume și interdicții de îmbrăcăminte, de exemplu – pe lângă încurajarea secretă a conflictelor armate care victimizează aceste persoane. Aceasta este doar vârful aisbergului, deoarece, deși cercetările lui Pew nu abordează acest lucru, creștinii continuă să fie torturați, expulzați și uciși pentru că s-au apărat și nu au renunțat la credința și Mântuirea lor.

Restricții în creștere

Sondajul a fost realizat anual din 2007 și, de atunci, a analizat cazurile de persecuție în 198 de locații, între țări și teritorii. De atunci, 56 dintre aceste țări au intrat la nivelul persecuției religioase considerate „ridicate” de Pew. Restricțiile guvernamentale au crescut în Asia și zona Oceanului Pacific. Orientul Mijlociu și Africa au atins cel mai înalt nivel.

Creștinii sunt supuși restricțiilor și hărțuirii în 145 din cele 198 de țări chestionate. Urmează musulmanii și evreii (139 și, respectiv, 88 de țări). La mijlocul secolului 21, acestea sunt numere uluitoare.

A fost deja scris

Nimeni nu poate spune că persecuția creștinilor este nouă. Însuși Domnul Iisus i-a avertizat pe urmașii Săi că acest lucru se va întâmpla, acum două milenii: ”Iată, eu vă trimit înainte ca oi în mijlocul lupilor; de aceea fiți înțelepți ca șerpii și inocenți ca porumbeii. Dar păziți-vă de oameni, fiindcă vă vor preda consiliilor și vă vor biciui în sinagogile lor; Și veți fi aduși înaintea guvernatorilor și a împăraților din cauza mea, pentru mărturie împotriva lor și a neamurilor.” Matei 10:16-18

Tocmai din acest motiv, creștinii rămân în lupta lor, chiar și atunci când guvernele stau împotriva lor, care pur și simplu ascultă de Dumnezeul lor.

Certitudinea a ceea ce i-a promis Stăpânul lor îi întărește duhul:  ”Și veți fi urâți de toți din cauza numelui meu, dar cel ce îndură până la sfârșit, acela va fi salvat.” Matei 10:22

Sfârșitul vremurilor este atât de aproape, este de înțeles că forțele răului concentrează eforturile împotriva Adevărului, care a venit să elibereze sufletele pe care Dumnezeu le dorește lângă El. De aceea este necesar să luptăm mai mult ca oricând împotriva diavolului care vrea să-i devieze.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *