Cum să ai mentalitatea unui posesor?

Mulți oameni sunt astăzi sclavi de o varietate de probleme, precum datoria, boala, căsătoriile nereușite, dependențele și alte boli.

Adesea depind de ceilalți pentru a scăpa de sclavie și uită că numai Dumnezeu este capabil de o eliberare reală.

Episcopul Renato Cardoso a vorbit la emisiunea ”Inteligență și credință”, întrucât acest lucru se întâmplă în prezent în aria financiară: „proprietarii de bunuri împrumută bani altora care muncesc doar pentru a plăti împrumuturi și dobânzi, ca tine, care plătești dobânzi exagerate pe cardurile de credit, care ai muncit toată viața, dar în fiecare lună îți vezi toți banii trecând în mâinile altora ”.

Episcopul a explicat că, Creatorul este fericit să binecuvânteze, doar că, pentru aceasta, este necesar să încheiem un Legământ cu El. ”Pentru a fi liber de sclavie, primul lucru pe care trebuie să-l facă cineva este să se întoarcă la Voia lui Dumnezeu, care a fost întotdeauna libertatea poporului Său. El vrea ca tu să fii proprietar, drept cu Dumnezeu și semenii tăi și să te bucuri de o viață binecuvântată ”, a subliniat el.

Gândește-te diferit

Când cineva îl face pe Dumnezeu prioritatea sa, el devine posesorul binecuvântărilor lăsate de El. Avraam a fost un exemplu. Biblia relatează că, atunci când l-a salvat pe nepotul lui, Lot, și a revenit învingător cu prada războiului, el a atribuit acea glorie lui Dumnezeu și apoi i-a prezentat Zeciuiala, așa cum este scris în Geneza 14: 18-19: ” Și Melchisedec, împăratul Salemului, a adus pâine și vin; și el era preotul Dumnezeului cel preaînalt. Și l-a binecuvântat și a spus: Binecuvântat fie Avram de Dumnezeul cel preaînalt, stăpânul cerului și al pământului.”

Episcopul Renato a subliniat că, la fel cum Avraam l-a întâlnit pe Posesor – care este Dumnezeu – oricine vrea să fie liber de sclavie trebuie să facă același lucru. „Dumnezeu s-a revelat astfel lui Avraam și l-a învățat să devină, de asemenea, posesor, reprezentantul Lui aici pe Pământ. Dumnezeu nu este nedrept, apăsător și nu exagerează. Ca orice Tată bun, El împarte bunurile Sale copiilor Săi și vrea să le lase ca moștenire.”

Prioritate

Biblia spune că, atunci când poporul lui Israel a dat prioritate lui Dumnezeu în toate lucrurile, și Dumnezeu, a dat prioritate națiunii Israelului: ”Sfânt era Israel pentru DOMNUL și primele roade ale venitului său; toți cei care îl mănâncă vor fi vinovați; răul va veni peste ei, spune DOMNUL.” (Ieremia 2:3)

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *