Cum să ai o inimă nouă?

Inima omului este sursa voinței și sentimentelor umane, un loc imposibil de cunoscut și de a se încrede. Acest lucru ne  avertizează Cuvântul lui Dumnezeu în Ieremia 17:9. Dacă cineva se lasă stăpânit de ea, va cădea în rușine, pentru că se înclină doar spre ceea ce este dăunător trupului, sufletului și duhului. De aceea, Cel Preaînalt promite să schimbe această inimă veche și trupească cu una nouă, înclinată către voia Sa:

”De asemenea vă voi da o inimă nouă și un duh nou voi pune în voi; și voi lua inima de piatră din carnea voastră și vă voi da o inimă de carne. Și voi pune duhul meu…” Ezechiel 36:26-27

Dar Domnul nu va forța niciodată aceasta schimbare. Ființa umană trebuie să se predea în mod voluntar. De aceea, duminica aceasta (13/02) va avea loc Sfânta Împărtășanie a Inimii Noi.

Proposit de Credința

Dacă recunoști că te-ai poticnit în viață din cauza inimii tale, ai fost înșelat de aceasta, atunci îi vei cere lui Dumnezeu o nouă inimă, curată, dominată de Duhul Sfânt.

„Trăiește acest propozit: roagă-te, analizează-te, vezi ce trebuie să schimbi și fă un jurământ cu Dumnezeu pentru aceea schimbare. Scrie cererea pe o hârtie, cere o nouă inimă și adu-o la Catedrala Credinței sau la Locașul Duhului Sfânt mai aproape de tine, duminica viitoare, 13/02”, a explicat Episcopul Renato Cardoso, la Templul lui Solomon.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *