Cum să faci față durerii de doliu

Redactoare Nubia Siqueira ne învață, prin exemplul regelui David, cum să depășim pierderea cuiva și să mergem mai departe.

Nubia Siqueira a experimentat deja această durere, deoarece și-a pierdut brusc tatăl când era încă foarte tânăra. La vârsta de 52 de ani, a murit din cauza unui infarct masiv. Prin urmare, ea are dreptul de a vorbi despre durerea de doliu care, așa cum o definește, „este ca o sabie care ne străpunge sufletul”.

Potrivit ei, faptul este că moartea nu este o posibilitate, este o realitate. Așadar, gândirea și tratarea acesteia sunt necesare pentru fiecare ființă umană, deoarece noi toți, mai devreme sau mai târziu, va trebui să ne confruntăm cu aceasta.

Cuvântul lui Dumnezeu are puterea de a restabili sufletul

„Într-o zi noi toți vom trece prin această experiență și atunci trebuie să știm cum să organizăm emoțiile, să învățăm să facem față amintirilor, dorului; este nevoie de forță pentru a aduna piesele pentru și a reconstrui, a ridica, a obține puterea de a continua viața, pentru că așa trebuie făcut ”, spune ea.

Din păcate, în acel moment, chiar dacă prietenii încerc să ajute, nu pot. Pentru că nimic din ceea ce vorbesc sau spun nu este capabil să atenueze o astfel de durere. Numai cel aflat în doliu poate, cu ajutorul Duhului Sfânt, să depășească această pierdere și să-și vindece interiorul.

Nubia afirmă că numai Cuvântul lui Dumnezeu are această putere de a vindeca, de a ne restabili sufletul. „Cuvântul te eliberează de mâhnire, de amărăciune, Cuvântul te scoate din necaz”, garantează ea.

În plus, ea subliniază că, pentru procesul de depășire, timpul de doliu nu contează, ceea ce va conta este modul în care persoana se confruntă cu pierderea internă.

Cum s-a confruntat regele David cu durerea de doliu?

Pentru a-l învăța pe cel în doliu să rezolve această problemă interioară, corespondenta îl folosește pe regele David ca exemplu. Psalmistul s-a confruntat cu pierderea unui nou-născut. Cu toate acestea, înainte ca copilul să moară, David a postit, a strigat, a plâns în prezența lui Dumnezeu, a făcut juruințe să-l vindece pe fiul său, dar când a auzit că a murit, reacția sa i-a surprins pe servitorii săi.

”Atunci David s-a ridicat de la pământ și s-a spălat și s-a uns și și-a schimbat hainele și a intrat în casa DOMNULUI și s-a închinat; apoi a venit acasă; și după ce a cerut, i-au pus pâine înainte și a mâncat.” 2 Samuel 12:20

Adică, David a înțeles că nu se mai putea face nimic, așa că a trebuit să meargă mai departe.

Mângâierea Duhului Sfânt

Pentru redactoare, Duhul lui Dumnezeu i-a dat lui David o înțelegere exactă a ceea ce trebuie să facem în timpul vieții și în momentul morții. Nu putem schimba rolurile, nu ne putem schimba acțiunile. David a făcut tot ce se putea face în timp ce copilul era în viață. Dar acum a predat această situație suveranității lui Dumnezeu. El credea că Dumnezeu este suveran când vindecă și când îl lasă să moară. Viața noastră este în mâinile Sale. El este Autorul vieții.

„Există o mângâiere care vine de la Dumnezeu, care este din mărimea durerii pe care o simți. Vei simți o forță supranaturală care se ridică în interiorul ființei tale, ca să te ridici, să te ridici și să trăiești în continuare, pentru că de asta ai nevoie. Trebuie să continuăm să trăim. Trebuie să ne confruntăm cu această durere, nu că vom uita de oamenii pe care îi iubim, ei sunt încă în viață în memoria noastră și în amintirile noastre. Dar trebuie să avem încredere în această suveranitate a lui Dumnezeu. Dumnezeu este înțelept și bun în toate lucrurile. Există putere, mângâiere și putere din partea lui Dumnezeu pentru ca tu să depășești acest lucru ”, îmcheie ea.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *