COVID-19: Verifică măsurile de precauție care trebuie respectate atunci când frecventezi biserica

Domnul Iisus a spus în Matei 11:28: „Veniți la mine toți cei ce munciți și sunteți greu împovărați și eu vă voi da odihnă”. El este capabil să dea pace și putere pentru a învinge indiferent de dificultatea cu care te confrunți în acest moment.

Lumea încă se confruntă cu pandemia COVID-19. Dar acesta nu este un motiv pentru a ne îndepărta de Dumnezeu. Dimpotrivă: este tocmai timpul pentru a practica și a întări credința, singurul instrument capabil să depășească orice rău.

De aceea Locașul Duhului Sfânt are ușile deschise și organizează slujbe pentru toți cei care vor să rămână aproape de Dumnezeu. Cu toate acestea, pentru a participa la slujbe, este necesar să iei câteva măsuri de precauție:

1- Poartă mască

Doar persoanele care poartă mască pot participa la slujbe. Adu-ți aminte că masca este cel mai eficient element împotriva răspândirii noului coronavirus.

2- Igienizează-te

Locașul Duhului Sfânt pune la dizpoziția tuturor alcool gel și săpun. Igienizează-ți mâinile la intrearea în biserică, precum și la ieșire.

3- Păstrează distanța

În toate bisericile există suficient spațiu pentru ca fiecare persoană să rămână la distnță față de cealaltă. Acolo unde este necesar, Locașul Duhului Sfânt controlează numărul de persoane care pot participa la slujbe. Folosește spațiul disponibil pentru a sta la cel puțin un metru distanță de alte persoane. Când ai dubii, lasă unul sau două scaune de separare între tine și persoanele din jur.

4- Evită contactul fizic

Rugăciunile cu punerea mâinilor sunt evitate la Locașul Duhului Sfânt. Urmează exemplul și, de asemenea, evită contactul fizic cu colegii și cunoscuții. În caz de conversație, chiar și în afara bisericii, păstrează distanța față de cealaltă persoană.

5- Ai grijă când ieși și intri în biserică

Vino la slujbe devreme. Acest lucru evită aglomerația la intrarea bisericii. La ieșire, nu te grăbi. Plecarea este coordonată de lucrători, dar este important ca fiecare persoană să își facă partea și să evite aglomerația.

6- Dacă faci parte din grupul de risc, evită slujbele

Persoanele care au peste 60 de ani sau au o problemă de sănătate care poate fi agravată de noul coronavirus sunt sfătuite să nu vină la slujbe.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *