Prima slujbă de credință a Locașul Duhului Sfânt în Siberia aduce viață și mântuire oamenilor

Situată într-o vastă regiune a Rusiei – și în nordul extrem al continentului asiatic -, la temperaturi negative care, în timpul iernii locale, în valuri extreme de frig, au atins deja recordul -65 ° C (în comunitățile locuite), Siberia este o regiune care găzduiește în prezent aproximativ 36 de milioane de oameni pe un teritoriu de peste 13 milioane de km².

Novosibirsk („Noua Siberia”) este capitala provinciei omonime, cel mai mare centru urban din Siberia și al treilea oraș ca mărime din Rusia, după Moscova și Sankt Petersburg. Situat pe malurile râului Ob, are aproximativ 2 milioane de locuitori.

Aici a avut loc, pe 27 februarie, prima întâlnire de credință a Locașului Duhului Sfânt în Siberia. Situat în regiunea centrală a orașului, lângă o stație de metrou, templul este situat pe strada Sovestkaya 58 – Novosibirsk.

„Sosirea Locașului Duhului Sfânt, în această regiune afectată de temperaturi care ating de obicei -45 de grade, înseamnă o ușă deschisă pentru a aduce viață și mântuire tuturor acestor oameni. Când am ajuns aici, înainte de ziua slujbei, pentru evanghelizare pe străzi, senzația termică a fost de aproximativ -40 de grade. Chiar și așa, oamenii s-au arătat interesați să audă despre lucrarea Bisericii”, a spus pastorul Ronaldo Francisco do Val, responsabil pentru lucrarea Bisericii din Siberia.

Fiind de 21 de ani în Lucrarea lui Dumnezeu, el se afla la Sankt Petersburg, înainte de a merge să lucreze în regiune.

„Suflete vor fi câștigate aici”

Pe lângă părintele Ronaldo și soția sa Bruna, la slujbă au participat părintele Rafael Machado, din Moscova, și episcopul Gilcimar Taborda, responsabil al lucrarii în Rusia. Potrivit Episcopului, deschiderea Locașul Duhului Sfânt în Siberia este un pas important către mântuirea sufletelor.

„În această sâmbătă, temperatura a fost de -26 ° C, cu o senzație termică de -35 ° C. Acest lucru nu a împiedicat oamenii să participe la întâlnire. Majoritatea pentru prima dată. Doar doi au vizitat vreodată biserica din Moscova. Văd că deschiderea Locașului Duhului Sfânt în Novosibirsk este foarte importantă, deoarece este situată chiar în centrul Siberiei și are acces din celelalte orașe din jurul ei. Multe suflete vor fi câștigate aici. Este un pas foarte important. Mulți oameni vor fi câștigați pentru Împărăția lui Dumnezeu ”, a spus el.

Cuvânt de credință, vindecare și eliberare

Toți cei care au participat la această primă întâlnire au cu atenție cuvântul de credință.

În timpul slujbei, Episcopul și preoții au vorbit despre vindecare, mântuire și eliberare, citând pasaje biblice ca în Iacov 5:15 („Și rugăciunea credinței va mântui pe bolnavi și Domnul îl va învia; și dacă a comis păcatele, vor fi iertate ”). Și au avertizat oamenii să nu se preocupe cu lucrurile lumii, deoarece sufletul se hrănește cu lucrurile lui Dumnezeu, atunci când citează pasajul biblic din Luca, capitolul 12, ca în exemplul versetului 31: „Căutați înaintea Împărăției a lui Dumnezeu și toate aceste lucruri vi se vor adăuga ”.

La sfârșit, s-a făcut o rugăciune pentru toți cei care doreau să fie plini de pacea lui Dumnezeu și să-și ofere viața pentru Domnului Isus. Apoi, au determinat vindecarea și eliberarea celor prezenți.

Ani la rând s-au rugat ca Locașul Duhului Sfânt să ajungă în Siberia

Aproximativ 40 de persoane au participat la această primă întâlnire (*) – alte sute sunt înregistrate la următoarele întâlniri de credință. Una dintre cele prezente la prima ședință a fost doamna Larisa Aleksandrovna Mamedova (poza lânga).

Episcopul Gilcimar a spus că, în urmă cu 10 ani, Larisa a urmărit pentru prima dată un program al Bisericii la televizor, prin intermediul unui canal prin satelit. În acea vreme, ea nu a părăsit casa. Se confrunta cu probleme spirituale, îi era foarte frică și avea depresie. În plus, a suferit cu umilința soțului ei care era dependent de alcool. Și așa, a început să urmeze emisiunile.

Larisa a păstrat legătura cu lucrătorii prin telefon și, prin aceste apeluri, chiar și cu o distanță fizică care îi separă, s-au rugat împreună. Mai târziu, a început să urmărească live-urile bisericii și pe internet. În toți acești ani, Larisa s-a rugat ca Locașul Duhului Sfânt să ajungă în Siberia, la 3.500 km distanță de orașul ei.

Nu participase niciodată la o slujbă personal, deoarece nu avea nicio ocazie să meargă la Moscova. Când a participat la prima slujbă a Locașului Duhului Sfânt în Siberia, s-a simțit binecuvântată și recunoscătoare. Mai ales când a spus că, grație sprijinului spiritual pe care l-a primit, a putut să se elibereze de suferința ei și să fie o nouă creatură.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *