Cum să găsești fericirea într-un mod neașteptat

Sfârșitul capitolului 8 al cărții Proverbe conține o lecție foarte prețioasă despre înțelepciune, mai ales pentru cei care sunt confuzi cu privire la rezultatul vieții lor. Te-ai luptat mereu să obții succesul și bucuria, dar întâlnești doar înfrângere, durere și tristețe? Dar versetele 34, 35 și 36 spune: ”Binecuvântat este omul care mă ascultă, veghind zilnic la porțile mele, așteptând la stâlpii ușilor mele. Fiindcă oricine mă găsește, găsește viață și va obține favoarea DOMNULUI.Dar cel ce păcătuiește împotriva mea își face rău propriului suflet; toți cei ce mă urăsc iubesc moartea.” Ceea ce spune acest Cuvânt de Înțelepciune este că există un paradox care afectează omenirea: cu cât ființele umane caută mai multă plăcere, cu atât găsesc mai multă durere.

Ființele umane presupun că scopul lor în viață este să fie fericiți și creează expresii de tipul: „important este să fii fericit”. Pe baza acestui fapt, oamenii caută fericirea în plăcerile vieții: o pasiune înflăcărată, o relație fulgerătoare, atunci când se dăruiesc oricui la un club și apoi vine durerea respingerii. Ca urmare a durerii, ei cred că dacă au mulți bani vor fi fericiți și vor începe o căutare nestăpânită a banilor. Și așa chiar intră în scheme ilicite, cineva le arată cum să facă bani aparent ușor, ei cred și cad într-o înșelătorie. În cele din urmă, ajung să piardă tot ce au investit și să rămână blocați.

Adevărul este următorul: căutarea plăcerii aduce durere, iar căutarea fericirii aduce suferință. Ceea ce aduce cu adevărat bucurie, pace și plăcere este scris în versetul 33: „Ascultați instruirea și fiți înțelepți și nu o refuzați.” Corecția este disciplina, adică trebuie să îți impui reguli cu privire la utilizarea banilor, relațiile tale, relațiile tale cu persoane de sex opus, de exemplu.

Dacă cineva vrea să asculte, va învăța despre înțelepciunea care este în Cuvânt și va reuși. Totuși, dacă cineva vrea să o ignore, este îndrăgostit de moarte.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *