Inversarea rolurilor în relație 

La Terapia Iubirii, încă învățându-se despre baza relației, Renato și Cristiane Cardoso au vorbit despre inversarea valorilor atât de comune astăzi în societate și în căsnicii.

Despre această inversare a rolului Solomon a scris:

-”Am văzut servitori pe cai și prinți umblând ca servitori pe pământ.” Eclesiastul 10:7

-”Pentru trei lucruri pământul este neliniștit și pentru patru nu mai poate suporta: pentru un rob când domnește și un prost când este săturat cu mâncare, Pentru o femeie odioasă când se căsătorește; și o roabă ce este moștenitoarea stăpânei ei.” Proverbe 30:21-23

Ce au aceste cuvinte în comun:

Renato Cardoso explică faptul că problema comună este că în toate cazurile se văd oameni incapabili să ocupe poziția pe care o ocupă. Adică o inversare de poziție, oameni în locuri greșite.

Servitorul în locul prințului, prințul în locul servitorului.

Prostul nu are condițiile, nici înțelepciunea să se descurce mult, așa că atunci când are multe, nu știe să adiministreze.

Nici femeia odioasă, nici bărbatul odios nu își pot permite să fie căsătoriți pentru că o persoană odiosă nu are nimic de oferit.

„Acesta este răul care a fost întotdeauna observat pe Pământ. Oameni care încearcă să fie, încercă să ocupe un loc pe care nu îl pot ocupa. O inversare totală a rolurilor”, a menționat el.

Bărbat și femeie cu roluri inversate:

 În zilele noastre, nici bărbatul, nici femeia nu acceptă rolul.

„Este ca și cum femeia are o dușmănie față de rolul ei. Parcă urăște să fie femeie. Ea crede că a fi femeie înseamnă a fi slabă, așa că imită bărbații, este agresivă, vrea să conducă pe toată lumea din jur, pentru că asta aprobă lumea”, evidențiază Cristiane.

Când o femeie este docilă, blândă, bună, feminină, este considerată slabă.

Omul, la rândul său, în societatea de astăzi, trebuie să fie sensibil, să aibă grijă de copii, să aibă grijă de treburile casnice. Ca urmare, avem femei care sunt frustrate pentru că acum au bărbați slabi. Pentru că în adâncul sufletului ea nu vrea un bărbat care tot face curățenia în casă, ea vrea un bărbat care să ia inițiativă, care să aibă grijă de ea, care să meargă înainte.

Un lider, nu cineva care oprimă:

Renato subliniază că, deși omenirea a evoluat în multe aspecte, în altele rămâne aceeași.

Femeia de astăzi își dorește la fel ca femeia de altădată: un bărbat care să fie puternic, care să-i dea siguranță, dar care să nu o asuprească.

Este atât de puternic încât știe să-și folosească forța pentru a-și proteja familia, dar este și puternic în a-și controla impulsurile sexuale pentru alte femei. Asta are de-a face cu ceea ce își dorește femeia. Când inversează acest rol și joacă rolul bărbatului în relație, se uită la bărbat și își dă seama că are un parazit ca soț. Asta nu se schimbă, oricât de mult încearcă societatea să impună.

Femeia nu vrea un dictator, ci un lider. Un lider știe să asculte părerile, știe să-și unească forțele.

Ce vrea bărbatul de la început:

Un bărbat vrea o femeie care să creadă în el, care să-l respecte, care să-l ridice, care să fie partener. Cineva pentru care este fericit să-și dea viața.

Ce se află în spatele acestei inversări de rol:

„De ce o femeie se simte necomfortabilă fiind ajutorul unui bărbat? Și de ce vrea bărbatul să o asuprească pe femeie? Acest lucru se întâmplă din cauza unui cuvânt: frică”, explică Renato.

Femeii îi este frică să depindă de bărbat, pentru că a auzit de la mama ei, de la prieteni, că bărbații nu sunt buni. Așa că, cu teamă de suferință, îi este frică să aibă încredere. Și uneori, bărbatul îi dă motive să se comporte așa, pentru că nu îi insuflă încredere. Prin urmare, începe să investească în independența ei și, astfel, începe inversarea rolului.

Vrea să aibă grijă de ea, dar ea nu îl va lăsa, așa că bărbatul este frustrat pentru că femeia nu crede în capacitatea lui de a fi lider.

Ce aduce siguranță relației:

Adică, relația nu poate fi bazată pe frică sau pe altceva decât pe Cuvântul lui Dumnezeu.

„Rolurile sunt diferite, nu există cel mai bun sau cel mai rău. Este ca o afacere. Dacă toată lumea ar fi director, cine ar servi clientul? Dacă toată lumea ar fi la curățenie, cine ar conduce afacerea? ”

Sfatul profesorului:

„Nu te uita la ce spune societatea, pentru că e stricată, nu doarme în patul tău. Privește la ceea ce funcționează, Cuvântul lui Dumnezeu este mai sigur decât pământul de sub picioarele tale. Construiește-ți viața, sinele tău, pe Cuvântul lui Dumnezeu și nu pe filozofiile ieftine ale acestei lumi. Lumea inventează credințe și se schimbă tot timpul, dar Cuvântul lui Dumnezeu nu se schimbă, timp de mii de ani rămâne același. Și determină că bărbații și femeile au roluri foarte clare și complementare”.

Următoarea clasă: Joi 09/03 la ora 19:00, la Catedrala Credinței din București pe Sosit. Fundeni nr 11, sector 2.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *