Trăiești ceea ce predici?

Ați auzit vreodată zicala „fă cum spun eu, dar nu ce fac eu”? Ei bine, mulți oameni predau lecții, predică Cuvântul și dictează reguli, dar, din păcate, atitudinile lor sunt împotriva a ceea ce spun. Domnul Iisus a avertizat despre acest comportament, care era practicat de oamenii religioși ai timpului Său, spunând mulțimii: ”Scribii și fariseii șed pe scaunul lui Moise; De aceea toate, oricâte vă spun ei să țineți, acestea să le țineți și să le faceți; dar să nu faceți conform cu faptele lor; fiindcă ei spun și nu fac.
Fiindcă leagă sarcini grele și greu de purtat și le pun pe umerii oamenilor; dar ei, nici cu degetul lor, nu voiesc să le miște. Ci toate faptele lor le fac pentru a fi văzuți de oameni” Matei 23:2-5

Acești religioși au impus poveri grele oamenilor, cu ordini pe care ei înșiși nu le practicau. Dar dacă o persoană nu trăiește ceea ce învață, ce autoritate are pentru a predica? Similar comportamentului fariseilor și cărturarilor din vremea Domnului Iisus, multe femei creștine nu practică ceea ce predică. Ele arată cu degetul spre greșelile altora și pierd timpul cu bârfe, în loc să investească în a face ceea ce cred ele că este corect. Astfel, ele trăiesc o viață de aparență și pierd oportunitatea de a se apropia de Dumnezeu și de a da mărturie bună.

În timpul meditației la cartea Eclesiastului, Cristiane Cardoso a abordat subiectul și motivul pentru care se întâmplă acest lucru.

Ea a citat următorul verset biblic: ”Ce folos are cel ce lucrează în ceea ce muncește?
Eu am văzut osteneala pe care Dumnezeu a dat-o fiilor oamenilor pentru a fi umiliți prin ea. El a făcut fiecare lucru frumos la timpul lui; de asemenea a așezat lumea în inima lor, așa că nimeni nu poate cuprinde lucrarea pe care Dumnezeu o face de la început până la sfârșit.” Eclesiastul 3:9-11

Cristiane a explicat că viața este mult mai mult decât o rutină pământească și că lumea menționată în versetul de mai sus reprezintă eternitatea pe care Dumnezeu a pus-o în inima omului. Potrivit ei, cine are această mentalitate profită de Mântuirea sufletului său. „Nu are rost să predici, trebuie să trăiești ceea ce predici. Dar numai cei care înțeleg că ceea ce contează cu adevărat nu este ceea ce vedem, ci ceea ce va urma. Așa că îmi trăiesc viața tot timpul lucrând pentru viitor. „Ce folos are muncitorul în ceea ce lucrează?” Beneficiul este foarte mare dacă lucrez pentru veșnicia mea, dar dacă lucrez pentru superiori, pentru oamenii care mă cunosc, pentru public, pentru oamenii din biserica, pentru prietenii mei, deci ce rost are?”, a întrebat ea.

Femeia care are această mentalitate știe că viața este mult mai mult decât trecerea prin Pământ și prin problemele de zi cu zi. Ea știe că are un suflet asupra căruia trebuie să vegheze, pentru că are nevoie de mântuire și profită de ea. Cum? Potrivit lui Cristiane, calea cea bună este să investești în comuniunea cu Dumnezeu, să te rogi, să te sfințești și să trăiești în neprihănire ghidata de Cuvântul lui Dumnezeu. În felul acesta, femeia creștină reușește să trăiască ceea ce predică. Ea va avea în continuare defecte, desigur, dar va face ce e mai bun pentru Dumnezeu în fiecare zi. Prin urmare, viața ei devine o mărturie vie.

Iar tu, dragă cititoare, dacă nu aveai deja aceste cunoștințe, intră în posesia lor și investește în ceea ce este cu adevărat important: Mântuirea sufletului tău.

Mâine miercuri la Catedrala Credinței din București pe Șoseaua Fundeni nr 11, sectorul 2, la ora 09:00, 15:00 sau 19:00

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *