De ce nu se schimbă viața mea, deși sunt la biserică?

Mulți creștini se confruntă în mod constant cu o viață care nu se potrivește cu ceea ce Dumnezeu a promis în Cuvântul Său și se întreabă: „De ce nu se schimbă viața mea, chiar dacă sunt în biserică?”

Aceasta a fost tema întâlnirii Școlii Credinței, la Templul lui Solomon, ținută de episcopul Renato Cardoso.

El a clarificat că mulți nu văd slava lui Dumnezeu, pentru că nu-L respectă, așa cum Esau nu L-a respectat, de exemplu. Spre deosebire de fratele său, Iacov, acest lucru l-a determinat pe Dumnezeu să-l iubească pe Iacov (vezi Maleahi 1: 2).

El [Iacov] și-a pus toată dependența în Dumnezeu, pentru că știa că, dacă nu ar fi Domnul, nu ar fi nimic, așa că Dumnezeu l-a iubit, în ciuda înșelărilor sale. Pe de altă parte, Esau a fost disprețuit și respins de Dumnezeu, pentru că a făcut opusul lui Iacov: l-a disprețuit pe Dumnezeu ”, a clarificat Episcopul.

Mai mult, Dumnezeu nu găsește nici o teamă în viața multora care oferă ofrande care nu sunt pe placul Lui.

Și dacă aduceți pe cea oarbă ca sacrificiu, nu este rău? Și dacă aduceți pe cea șchioapă și bolnavă, nu este rău? Adu-o acum guvernatorului tău; va fi el mulțumit de tine, sau te va primi el? spune DOMNUL oștirilor.Maleahi 1:8

Episcopul a argumentat că, atunci când o persoană îi oferă jertfe lui Dumnezeu, El „privește ce reprezintă” despre ea. „Ceea ce facem servește ca criteriu pentru evaluarea a ceea ce este în noi, nu numai pe Altar, ci în toate”, a adăugat Episcopul.

Calitatea ofrandei unei persoane către Dumnezeu este luată în considerare de El. „În aceste lucruri mărunte, oamenii arată dispreț față de Dumnezeu și apoi întreabă de ce Dumnezeu nu le ascultă rugăciunile {…} Viața îți dă înapoi ceea ce oferi pentru ea. Dumnezeu spune: „Pe cei care mă onorează, îi voi onora”. Deci, Dumnezeu îi onorează pe cei care ÎL cinstesc”, a subliniat el.

Episcopul Renato a repetat, de asemenea, că acest comportament atrage un blestem în viața persoanei și, pentru a scăpa de acesta, este necesar să „vă căiți, să nu mai disprețuiți pe Dumnezeu și să începeți să acordați onoarea, respectul și teama care I se datorează”.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *