Dispreţuieşte-ţi inima

Episcopul Macedo ne învaţă să folosim înţelepciunea şi să renunţăm la vieţuirea prin emoţie

Pe parcursul mesajului transmis de IURD TV, lunea aceasta la ora 23:00, episcopul Edir Macedo a început emisiunea determinând eliberarea personelor care sunt înşelate de propia inimă şi a avertizat:

„Avem minte, raţiune, şi judecată. Avem un creier pe care trebuie să-l punem în funcţiune căci în el ne vorbeşte duhul pe care Dumnezeu ni l-a dat. Pe de altă parte, inima noastră este centrul emoţiilor, al sentimentelor şi reprezintă sufletul. Iisus nu a venit să ne salveze trupul sau duhul ci sufletul.”

Episcopul a mai dorit să sublinieze că fiinţa umană nu decide momentul în care se naşte pe această lume, dar poate să hotărască unde îşi va petrece eternitatea. „Cine decide este intelectul, duhul, dar ca acesta să decidă,nu poate fi supus voinţelor inimii, iar pentru ca noi să ne putem învinge sentimentele şi înclinaţiile inimii, cucerind astfel mântuirea sufletului, trebuie să avem o minte nouă şi o inimă nouă” – a afirmat episcopul.

Episcopul a mai enumerat riscurile la care se supune o persoană atunci când urmează liniile trasate de inimă. „Inima este ca un copil, este infantilă, inocentă… Ea nu poate măsura pericolul. Este coruptă, înşelătoare şi se iluzionează foarte uşor.

Atâta timp cât individul se ghidează după sentimente, nu poate auzi vocea lui Dumnezeu pentru că Dumnezeu nu vorbeşte inimii, vorbeşte duhului, minţii şi asta pentru că Dumnezeu este un Duh şi ne comunică în duh”

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *