Duhul Sfânt: izvorul vieții veșnice

Cine are Duhul Sfânt are garanția lui Dumnezeu că va moșteni Veșnicia împreună cu El. Prin urmare, cine are Duhul lui Dumnezeu nu se teme de moarte sau de viață în această lume. În plus, persoana care Îl are devine un izvor, iar caracteristica unui izvor este să ofere. Ea dăruiește mereu, țâșnește zi și noapte, vreme ploioasă sau bună, în weekend sau într-o zi de muncă. Ea dă mereu ceea ce i-a dat Dumnezeu, adică Duhul Sfânt.

Așadar, pentru ca tu să știi dacă ai sau nu Duhul Sfânt, tot ce trebuie să faci este să cântărești, să evaluezi, să analizezi dacă ești mereu disponibil să dai ceea ce ai primit de la Dumnezeu. Acesta este motivul pentru care Iisus a spus, în Ioan 4:14: „Cine va bea apa pe care i-o dau Eu nu-i va fi niciodată sete (…)”. În acest verset, El se referea la Duhul Sfânt, care țașnește  Apa pentru viața veșnică.

Când Domnul Iisus vorbește despre viață, El se adresează vieții veșnice. Când vorbește despre moarte, El se referă la moartea veșnică. Asta pentru că sufletul nu moare, în timp ce trupul moare. Totuși, cei care au Duhul Sfânt vor trăi veșnicia cu Dumnezeu.

Iisus a mai spus: „Duhul este cel care dă viață, trupul nu folosește la nimic; cuvintele pe care ți le spun sunt duh și viață.

Dar sunt unii dintre voi care nu cred (…)”. (Ioan 6.63-64). Cu această ocazie, El vorbea ucenicilor Săi și urmașilor Săi, pentru că El știa bine cine, de la început, sunt cei care nu credeau și cine era cel care Îl va trăda. El a mai spus: „Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l aduce Tatăl care M-a trimis (…)”. (Ioan 6.44). La vremea aceea, când spunea aceasta, mulți dintre ucenicii Săi nu mai umblau cu El. La fel, astăzi, sunt oameni care vor să audă doar ce este bun și nu adevărul. Dar este necesar să înțelegem că, chiar dacă adevărul doare, chiar dacă oamenii se retrag când află despre el, îi eliberează.

Ți-ai examinat vreodată viața? Până la urmă, mulți oameni care au fost printre noi până acum un an, de exemplu, nu mai sunt. Și unde s-au dus sufletele lor? Numai Dumnezeu știe, dar cei care L-au acceptat pe Domnul Iisus ca singurul Domn și Stăpân al viețiilor lor și care păstrează această credință vor fi mântuiți.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *