Ajutor oferit de voluntarii grupului ”Îngerii Nopții” în București

În România, vremea rea de iarnă ​​îi afectează pe cei care au o casă în care să se adăpostească și amenință supraviețuirea celor fără adăpost. Pentru a oferi puțin confort, voluntari de la Îngerii Nopții au desfășurat o acțiune socială.

Există cel puțin 1 milion de persoane fără adăpost în toată Europa, potrivit unui raport publicat în septembrie de Federația Organizațiilor Naționale care Lucrează cu persoanele fără adăpost (Feantsa).

Iarna aceasta clima este destul de rece, la ora 17:00 începe să se întunece și temperatura a scăzut și până la -12 grade în capitală. Această perioadă de frig și zăpadă devine mult mai dificilă pentru cei fără adăpost. La urma urmei, au dificultăți să se încălzească, îi lipsește hrana și sunt, de asemenea, expuși violenței.

Această acțiune socială este realizată adesea la Gara de Nord din București – unde oamenii fără adăpost caută refugiu noaptea. De altfel, pe 30 ianuarie, voluntarii au amenajat o masă la fața locului și au distribuit peste 60 de caserole cu mâncare caldă și ceai fierbinte pentru a ajuta la încălzirea celor care se confruntă cu temperaturile scăzute. Pe lângă alimente, au fost oferite și pachete cu geci, pantaloni, haine groase.

În România, programul social funcționează o dată la 2 săptămâni, în 3 orașe, distribuind alimente precum supă (sau altă mâncare gătită), pâine și ceai pentru a ajuta persoanele fără adăpost și pe cei mai nevoiași în zilele de frig intens.

Această lucrare este de mare valoare pentru că mulți oameni fără adăpost nu au cum să mănânce, unde să stea la cald și se refugiază în gări și adăposturi pentru a supraviețui. Mulți oameni nevoiași ajung să se îmbată pentru a se încălzi, ajung să doarmă literalmente pe stradă, suferă de tuberculoză din cauza frigului și, din păcate, chiar își pierd viața.

Potrivit unui studiu publicat în martie, în revista Planetary Health, din grupul The Lancet, de zece ori mai mulți oameni mor din cauza frigului decât din cauza căldurii în Europa.

Programul social este prezent în România, Belgia, Spania, Franța, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Moldova, Portugalia, Regatul Unit, Rusia și Suedia. Și în aceste 13 țări, pe lângă donarea de alimente și produse de bază, voluntarii caută întotdeauna să aducă un cuvânt de mângâiere, încurajare și speranță persoanelor care trăiesc în situații vulnerabile.

Lucrarea socială „Îngerii nopții” — întreținută de Locașul Duhului Sfânt din România și în alte 39 de țări — a început în anii 1980. În Europa, 7.100 de persoane fără adăpost au fost asistate cu mese, îmbrăcăminte caldă, pături și cărți în 2022.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *