Izolare sau oportunitate spirituală?

Încă o perioadă de măsuri restrictive în diferite părți ale țării ține oamenii în interior și aruncă pacea multor persoane pe fereastră. Incertitudinea cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla, dacă va fi menținut locul de muncă și dacă mijloacele de trai vor veni în vreun fel, sunt probleme care generează un mare conflict în acest moment de pandemie. Pentru mulți, faza actuală este de pierderi. Cu toate acestea, poate fi un moment excelent pentru a înlocui știrile, predicțiile și propozițiile de durere cu un Cuvânt care hrănește și elimină toată povara.

Credința nu intră în carantină, și mai puțin în lockdown. Pentru cei care sunt conștienți de acest lucru, reînnoirea comuniunii cu Dumnezeu este primordială. La urma urmei, mulți au avut încredere în propria lor expertiză spirituală, în timpul bisericii și în pozițiile ecleziastice și au văzut că pandemia a aruncat Credința și Mântuirea propriului lor suflet. Totuși, pentru a întări viața spirituală, este necesar să fim dispuși, adică să prezentăm o Credință de sacrificiu care stă și renunță la propria voință pentru a primi deplinătatea lui Dumnezeu.

POSTUL LUI DANIEL

Trăim Postul lui Daniel, în care 21 de zile sunt concentrate pe primirea Duhului Sfânt. Prima săptămână a fost deja finalizată, deoarece postul a început pe 21 martie și continuă până pe 11 aprilie. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu mai poate fi profitat.

În timpul programului Cuvântul Prietenesc, episcopul Edir Macedo a afirmat că „Postul lui Daniel este pentru oamenii care vor să fie reînnoiți în credința lor și pentru alții care nu au fost încă botezați cu Duhul Sfânt”, dar care vor să fie umpluți de El. Episcopul a clarificat că acesta nu este un post de mâncare, ci de informații seculare. „O să vă scufundați gândurile în gândurile lui Dumnezeu, care este Cuvântul Său. Veți citi Biblia și veți urma meditațiile prin Facebook, YouTube, postul de televiziune, și site-ul paginauniversala.ro, a explicat el.

Cei care au sete de Dumnezeu – nu cei curioși – beneficiază foarte mult de aceste 21 de zile și de toate celelalte, așa cum este indicat în Biblie, în Ioan 7: 7-39: ”În ultima zi, ziua cea mare a sărbătorii, Iisus a stat în picioare și a strigat, spunând: Dacă însetează cineva, să vină la mine și să bea. Cel ce crede în mine, după cum a spus scriptura, din lăuntrul lui vor curge râuri de apă vie. (Dar spunea aceasta despre Duhul, pe care cei ce cred în el urmau să îl primească, pentru că Duhul Sfânt încă nu fusese dat, pentru că Iisus nu fusese încă glorificat.)”

Sfânta Împărtășanie a Deciziei

Duminică, 4 aprilie, în această zi se va realiza la Locașul Duhului Sfânt Sfânta Împărtășanie a Deciziei, o ocazie pentru fiecare de a se prezenta pe Altar pentru a stabili și a fundamenta o Alianță cu Dumnezeu.

Instrucțiunile date de Domnul Iisus despre Sfânta Împărtășanie, descrise în cartea din Matei 26, sunt clare: El așteaptă ca această îndrumare să nu fie văzută ca opțională, ci ca o alianță. Și așa se face la Locașul Duhului Sfânt.

Spre deosebire de alte ocazii, de data aceasta nimeni nu va servi pâinea și cupa celor care participă la Sfânta Împărtășanie, ci Propriul Domnului Iisus, așa cum s-a făcut la Sfânta Împărtășanie de Paști. Pentru a simboliza ocazia, pâinea și sucul de struguri vor fi pe Altar la Locașurile Duhului Sfânt și fiecare persoană, mișcată de credință, se va servi singură la o bucată de pâine și suc de struguri. Cu toate acestea, Sfânta Împărtășanie nu se limitează la asta. La Altar, care este un loc de sacrificiu, fiecare se va pune la dispoziția lui Dumnezeu cu propria sa viață.

Va fi jertfă prin jertfă: jertfa făcută de Domnul Iisus pentru predarea celor care vor să fie pecetluiți de Duhul Sfânt și să aibă viața lor complet transformată de El. Este totul pentru totul, fără rezerve. Credința de sacrificiu fiind materializată.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *