Neghina și grâul: timpul dezvăluie cine este cine

Dacă cineva ți-ar spune că buruienile au fost plantate în mijlocul plantării tale, probabil că prima îndrumare pe care ai fi dat-o ar trebui să fie să se smulgă. Ar fi cea mai evidentă atitudine: Scoaterea a ceea ce este rău de lângă ceea ce este bun.

Dar, într-una dintre multele pilde pe care Domnul Iisus le-a învățat despre luptele celor care au ales Împărăția Cerurilor, El a folosit exact un câmp de grâu cu buruieni pentru a ne avertiza:

„Le-a pus înainte altă parabolă, spunând: Împărăția cerului se aseamănă cu un om care a semănat sămânță bună în câmpul lui. Dar, pe când dormeau oamenii, a venit dușmanul lui și a semănat neghine în grâu și a plecat. Iar când au răsărit firele de grâu și au făcut rod, atunci au apărut și neghinele. Așa că robii stăpânului au venit și i-au spus: Domnule, nu ai semănat sămânță bună în câmpul tău? De unde are așadar neghine? El le-a spus: Un dușman a făcut aceasta. Iar robii i-au spus: Voiești dar să mergem să le strângem? Dar el a spus: Nu; ca nu cumva, strângând neghinele să dezrădăcinați și grâul împreună cu ele. Lăsați-le să crească împreună amândouă până la seceriș; și la timpul secerișului, voi spune secerătorilor: Strângeți întâi neghinele și legați-le în snopi să le ardeți; dar grâul adunați-l în grânarul meu.” (Matei 13:24-31)

Pentru a înțelege mai bine de ce Domnul Iisus a folosit aceste două plante ca exemplu, este necesar să cunoaștem diferența dintre ele.

Similare, dar destul de diferite

Într-o anumită perioadă, neghina și grâul sunt atât de asemănătoare, încât este dificil chiar și pentru cei din domeniul agriculturii să le diferențieze. Au aceeași culoare (verde), tulpină și frunze. Dar când încep să se maturizeze, apar diferențe.

Grâul se transformă într-o culoare gălbuie, în timp ce neghină rămâne verde, adică nu se schimbă în bine. Rădăcinile sale au, de asemenea, diferențe: cele a neghinei se răspândesc și se împletesc cu rădăcinile altor plante, în așa fel încât, atunci când se încearcă să se scoată, ajunge să se extragă și celelalte plante.

De aceea, îndrumarea Domnului Iisus:

„El le-a spus: Un dușman a făcut aceasta. Iar robii i-au spus: Voiești dar să mergem să le strângem? Dar el a spus: Nu; ca nu cumva, strângând neghinele să dezrădăcinați și grâul împreună cu ele.” (Matei 13:28-29)

Un alt aspect și cel mai important este cel al fructificării. „Roadele” neghinei se usucă înainte să se maturizeze și nu pot fi consumate, deoarece sunt toxice. Semințele de grâu sunt sănătoase și produc una dintre cele mai mari surse de hrană.

Acum că înțelegeți diferențele dintre neghină și grâu, este ușor să înțelegeți analogia spirituală făcută de Domnul Iisus.

Cel fals și cel adevărat

În Sfânta Scriptură cu notițele de credință ale episcopului Edir Macedo, el clarifică faptul că grâul și neghina sunt o referință la copiii lui Dumnezeu și copiii celui rău.

„Grâul face referință la adevărații convertiți pe care Domnul Însuși i-a sădit pentru slava Sa. Pe de altă parte, neghina este falsul convertit care se infiltrează în mijlocul copiilor lui Dumnezeu pentru a-i influența pentru rău. Neghina provoacă întotdeauna răzvrătire și confuzie în Biserica Domnului Iisus, deoarece diavolul este cel care o seamănă. Astfel, neghina arată ca grâul, dar nu este, ceea ce îi face pe mulți să se amăgească. Aceasta este una dintre strategiile Satanei de a-i înșela pe cei aleși și de a le lua Mântuirea ”, explică el.

Roadele celor care sunt „grâu” le diferențiază. Cu alte cuvinte, roadele „neghinei” sunt cele ale cărnii (Galateni 5.19-21), motiv pentru care sunt otrăvitoare, ucid viața spirituală a celor care se hrănesc cu ele. Cele ale „grâului” sunt roade care provin de la Duhul Sfânt care trăiește în ei (Galateni 5.22). Deci, tot ceea ce face grâul este să-L slăvească pe Dumnezeu. Spre deosebire de neghină, care vizează doar propriile interese.

Realizați că astfel de caracteristici pot fi percepute numai cu timpul. El este cel care va arăta cine este cine. Din acest motiv, îndrumarea Domnului Iisus este de a-i lăsa să crească împreună, pentru că va veni ziua marelui seceriș când vor veni îngerii și vor separa pe cel adevărat de cel fals. Credincioșii (grâul) merg la grânarul lui Dumnezeu, în Rai, în timp ce falșii convertiți (neghina) vor merge la focul veșnic.

Și fiți conștienți: nu este suficient să aveți grijă cu „neghina”, ci este necesar să deveniți și să rămâneți „grâu”, prin botezul cu Duhul Sfânt.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *