Nevoia de a fi egoist

Adevăratul lider este egoist – aceasta este o afirmaţie care probabil provoacă mirarea multora pentru că este vorba despre o caracteristică crucială deoarece, înafară de a fi cinstit şi integru faţă de toţi, va trebui să fi de asemenea şi egoist!!! Dar oare unde îşi are locul acest egoism?

În apărarea ideilor şi viziunilor tale, în aceste două aspecte ar trebui să se vadă un anumit gram de egoism din partea ta. Dacă o persoană care doreşte să fie liber nu acţionează astfel şi se lasă influenţat de cei care-l înconjoară, de colegii de muncă, de societate, cu greu îi vor izbuti planurile şi obiectivele. Doar o persoană poate şi trebuie să decidă pentru tine şi acela eşti tu însuţi.

Persoanele care doresc să se înarmeze cu armele potrivite pentru a cuceri în sensul economic, au putut auzi lunea trecută că totul în viaţă depinde de alegerile pe care le facem… Episcopul Julio Freitas a mai adăgat la acest lucru faptul că înaintea tuturor necesităţilor pe care societatea ni le impune pentru a putea triumfa, noi trebuie să alegem drumul cel bun ca să putem ajunge unde ne dorim, contrar majorităţii care nu e interesată prin ce mijloace va  putea să-şi atingă ţelul final.

„Sunt persoane care sunt capabile de orice pentru a ajunge să-şi atingă scopurile! Ele aleg drumul greşit fără a le păsa ce mijloace folosesc ca să cucerească ceea ce doresc. Astfel, chiar nedemn şi josnic, mulţi ajung să triumfe şi să obţină o realizare profesională. Da, este posibil să obţii bunuri materiale, succes profesional sau dezvoltare a afacerii prin mijloace nedemne însă întrebarea este: Oare, aceşti oameni se pot bucura de ele?

Persoana se cunoaşte după onestitatea pe care o are şi după lucrurile pe care le-a cucerit şi de care se bucură pentru că dacă se bucură de ele, înseamnă că are pace interioară şi siguranţă. Însă, când obţii ceva fără pace interioară şi fără a fi cinstit, nu ai linişte, nu ai pace sufletească şi de aceea nu te poţi bucura de ceea ce ai cucerit” – a spus episcopul subliniând că a fi onest, cinstit şi integru atâta timp cât eşti lider, este practic imposibil dacă nu eşti mai întâi sincer cu tine însuţi, cu scopurile şi cu obiectivele tale…

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

Sem comentários

marin sandina Răspunde 8 septembrie 2011 la 12:22

pentru sanatate si spor in casa calin arabela marin sandina marin marian marin liviu petre costel

marin sandina Răspunde 8 septembrie 2011 la 12:26

nu putem sa venim la bucuresti suntem de la racatau