Nu am nevoie de Dumnezeu

În cadrul emisiuni Inteligență și credință, episcopul Renato Cardoso a observat că oamenii tind să-L ignore pe Dumnezeu atunci când au bani, faimă, sănătate și totul merge bine. Prin urmare, nu putem lăsa confortul și dorințele noastre personale să ocupe locul Celui Prea Înalt în inimile noastre.

„Cu cât o ființă umană știe mai multe, cu cât mai mult poate și cu cât are mai multe, cu atât este mai probabil să-L abandoneze pe Dumnezeu. Adică, exista posibilitatea să înceteze să mai creadă în Dumnezeu, să depindă de Dumnezeu, sa se supună lui Dumnezeu, că să depindă de de ceea ce știe, deține și poate”, a observat Episcopul Renato.
„Când mergi într-o națiune săracă, ușurința și probabilitatea ca acești oameni să accepte credința în Dumnezeu sunt foarte mari. La urma urmei, ce au ei decât credința în Dumnezeu? Dacă persoana se îmbolnăvește, nu există spital echipat, medici capabili. Dacă este bolnavă, fie va muri (în funcție de boală), fie va folosi credința pentru a se vindeca.”

Episcopul a adăugat că, pe de altă parte, în țările mai dezvoltate, scenariul este invers. Oamenii sunt mai duri și mai rezistenți la Cuvântul lui Dumnezeu. Pentru că tot ce au nevoie, au.

Ce să rețineți:
Așa că, atunci când totul merge bine în viața unei persoane, ea se întreabă: de ce am nevoie de Dumnezeu, dacă totul este în regulă cu mine?

Este așa cum este scris în Biblie: „…dacă bogățiile cresc, nu îți apleca inima asupra lor.”. Psalmii 62:10

Cu alte cuvinte, nu este greșit să ai posesiuni și realizări. Cu toate acestea, problema este atunci când o persoană îl lasă pe Dumnezeu deoparte din această cauză. Este ca și cum asta i-a luat locul în viața persoanei. Banii, faima, frumusețea fizică, confortul, dorințele personale devin un dumnezeu pentru ea.

Ce sa fac:
Ai grijă să nu cazi în această capcană. Așadar, fă constant o autoevaluare despre calitatea relației tale cu Dumnezeu.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *