Nu lăsa stresul să-ți conducă viața.

Un sondaj realizat de platforma de management al oamenilor Pulses arată că 75% dintre bărbați se simt epuizați la locul de muncă, iar 46% nu sunt dispuși să muncească din cauza acumulării de stres și a rutinelor obositoare.

Chestiunea este că acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de comuniune cu Dumnezeu. Biblia arată clar că El „dă putere celui leșinat; și celor fără putere le crește tăria.
Chiar tinerii vor leșina și vor obosi și bărbați tineri vor cădea de tot,
Dar cei ce așteaptă pe DOMNUL își vor înnoi tăria; se vor ridica cu aripi precum acvilele; vor alerga și nu vor obosi; vor umbla și nu vor leșina.” (Isaia 40:29-31).

Nu este „vorba creștinului”, este un fapt: oricine este îmbrăcat cu Duhul Sfânt poate conta cu înțelepciunea lui Dumnezeu, care cu greu îl lasă să facă greșeala de a se supraîncărca. Omul inteligent prețuiește să aibă grijă de viața sa în întregime (suflet, duh și trup) și, în consecință, nu se supraîncărcă nesănătos.

Biblia este clară în versetul citat mai sus: dependența de Dumnezeu – nu doar de forța umană a propriului braț – elimină stresul și anxietatea, precum și îi dai omului disciplina necesară pentru a avea grijă de sănătatea lui și a familiei sale, de asemenea, nu doar din munca lor, precum fac multi și care, prin urmare, s-au imbolnavit.

Nu este de mirare că stresul este considerat cea mai mare cauză de deces din lume, deoarece deschide ușa bolilor oportuniste, care iau corpul obosit și cu imunitate scăzută și fac petrecere. În plus, un barbat epuizat ramane fără răbdare, se irită ușor, nu are chef de nimic si toate acestea ii saboteaza relațiile personale. Cine nu a văzut niciodată un bărbat eliminând frustrările vieții de zi cu zi asupra soției sau copiilor lui?

Aceasta este ocazia pentru diavol. Breșa pe care o deschide stresul nu este mică. Ea este practic o invitație pentru cel rău de a face ravagii în viața ta. A avea grijă de sănătatea ta fizică și mentală este, de asemenea, o atitudine care contribuie la sănătatea spirituală, un scut pentru a te apăra atunci când apar dificultăți de oricare dintre aceste trei tipuri – și apar pentru toată lumea, puternică sau slabă.

Diferența este că omul bine structurat din punct de vedere fizic, mintal și spiritual este el însuși o barieră împotriva bolii, supărării, anxietății, frustrărilor, ispitelor și greșelilor proaste.

Desigur, oricât de puternici am fi, toți avem momente de cea mai mică rezistență. Nimeni nu este un super om imbatabil, infailibil și imun la tot. Munca e bună, dar ne obosește și dincolo de rațiune, dacă mergem prea departe. Idealul este să știi să te odihnești și, în același timp, să nu te relaxezi în aspectele spirituale și de sănătate.

Dumnezeu este cea mai mare sursă de putere din univers și, prin urmare, este inteligent să te uiți la El în vremuri dificile. Nu e nicio rușine să te simți slăbit din când în când.

Rușinea este să nu admiti că ai nevoie de ajutor și să te gândești că „dai de lucru” lui Dumnezeu, cerându-I ajutor prin Duhul Său, deja îmbrăcat cu putere pentru cei care au nevoie de El și ÎL acceptă.

Vrei să ai echilibru în viața ta? Primul pas este să dorești și să cauți cu ardoare Duhul lui Dumnezeu, sursă de adevărată armonie, chiar și în mijlocul haosului. Oameni mari, în Biblie sau nu, au atestat acest lucru în propriile vieți.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *