Părinte condamnat la moarte

Părintele Youcef Nadarkhani în vârstă de 34 de ani a renunţat la islamism încă din adolescenţă când s-a convertit la creştinism…

Recent, a fost condamnat la moarte de către ţara sa natală, Iran deoarece a refuzat să se întoarcă la vechea sa religie, spune ziarul britanic Daily Mail.

Sentinţa a fost proclamată de către o curte de justiţie provincială ce face parte din regiunea Gilan, după ce părintele a refuzat să împlinească ordinul judiciar prin care acesta era obligat să se întoarcă la islamism.

În octombrie 2009, el a fost arestat pe când încerca să îşi înregistreze biserica din acelaşi oraş Iranian. Prima condamnare a sa a avut loc în 2010, iar condamnarea a fost aceea de tentativă de evanghelizare a musulmanilor cu scopul de a-i încuraja să abandoneze religia islamică. Curtea Supremă de Justiţie a Iranului a intervenit, reuşind să-i uşureze sentinţa.

Pe data de 29 septembrie anul curent, procesul şi condamnarea anterioară au fost revizuite, iar condamnarea la moarte a fost pronunţată.

Înaintea tribunalului, părintele a declarat că nu are nici cea mai mică intenţie de a se întoarce la islamism, afirmând că această religie a lui pe care a avut-o în trecut este o blasfemie.

Încă odată, apărarea lui Youcef Nadarkhani va face recurs la Curtea Supremă de Justiţie a Iranului şi va cere anularea pedepsei. Avocatul părintelui susţine că sunt şanse în procent de 95% ca condamnarea să fie anulată.

Grupurile de oameni care îl sprijină se tem între timp că instanţa iraniană va întârzia să analizeze cererea, ceea ce îl va duce pe Youcef la executarea lui în zilele ce urmează.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *