Parteneriatul cu Dumnezeu

Episcopul Macedo învaţă că miracolul se produce atunci când fiinţa umană absoarbe gândurile divine

„Binecuvântarea lui Dumnezeu nu se aseamănă cu un număr de magie. Ea are loc atunci când omul asimilează gândurile divine şi le pune în practică. Când asta se întâmplă, nu se poate să ai parte de eşec în viaţă. ” Această afirmare a fost făcută de către episcopul Macedo pe Tv IURD, marţea aceasta, când el a dezvăluit secretul prin care se pot produce minuni în viaţa celor care cred.

Potrivit dânsului, credinţa inteligentă funcţionează astfel: „Persoana crede în Dumnezeu şi în ea însăşi. Acest parteneriat între om şi Dumnezeu este cel care face diferenţa. Când înţelegeţi asta şi acţionaţi ca atare, nici diavolul, nici ochii răi, nici vrăjitoria, nici invidia, nu vă pot împiedica să vă atingeţi ţelul. Nu vei avea nevoie de favoarea nimănui. Te vei baza pe tine şi pe Dumnezeu. Asta înseamnă credinţă inteligentă.” – a spus el

Pentru cei ce sunt creştini, zeciuitori fideli, botezaţi cu Duhul Sfânt, dar totuşi viaţa lor nu coincide cu cele afirmate prin Promisiunile Divine, episcopul clarifică: Versetul 36 al capitolului 11 din Evanghelia după Luca, conţine răspunsul.

„Aşa că, dacă tot trupul tău este plin de lumină, fără să aibă vreo parte întunecată, va fi în totul plin de lumină, întocmai ca atunci când te-ar lumina o lampă cu lumina ei mare.” (Luca 11:36)

În versetele precedente, Iisus spune astfel: „Ochiul este lumina trupului tău. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău este plin de lumină; dar dacă ochiul tău este rău, trupul tău este plin de întuneric. Ia seama, dar, ca lumina care este în tine să nu fie întuneric.” (Luca 11:34,35)

„Ceea ce Dumnezeu vorbeşte prin intermediul acestor versete este foarte puternic. Există persoane care spun că au credinţă în Dumnezeu, dar o parte din trupul lor este în lumină şi alta în întuneric” – subliniază dânsul.

potrivit cu episcopul Macedo, mulţi dintre cei care afirmă că sunt fideli cu Dumnezeu au o viaţă stagnantă. „Dacă nu se întâmplă nimic în viaţa ta, atunci este o şansă ca o parte din trupul tău să fie în întuneric, iar asta se datorează ochilor tăi. Poate că sunteţi o persoană integră, cu un caracter bun şi o conduită exemplară, însă sunteţi răutăcios şi observaţi doar defectele celorlaltor persoane. Cu toţii greşim, dar când tu vezi numai defectele, înseamnă că ochii tăi sunt răi. Citiţi Matei 6:22,23 – a spus dânsul.

Pentru cei care observă defectele, dar şi virtuţile persoanelor, episcopul dă următorul răspuns: Şi aceste persoane au o parte a trupului în întuneric şi o parte în lumină. „Cine este al lui Dumnezeu vrea bunăstare pentru semenul lui şi nu contează cine este acesta. De aceea, mulţi sunt la biserică, dar nu-şi dezvoltă credinţa deoarece ele însăşi împiedică acţiunea lui Dumnezeu asupra lor. Omul şi Dumnezeu trebuie să lucreze împreună la fel ca în cazul unei căsnicii. Dacă există o concordanţă, atunci cine vă poate împiedica să intraţi în posesia a ceea ce dvs. proiectaţi?” – a întrebat dânsul

Episcopul Macedo a rezumat că atunci când persoana are o parte a corpului în întuneric, nu reuşeşte să înţeleagă învăţăturile lui Dumnezeu. Ca să aibă loc schimbarea, este necesară o auto-evaluare prin care se va constata unde este nevoie de transformare.

„Omul lui Dumnezeu are un comportament distinct, ea împrăştie parfumul lui Iisus pe oriunde merge. Odată, a vorbit cineva cu mine despre cineva care purta mereu haine strâmte la biserică şi eu l-am întrebat: Te-ai întrebat cumva dacă nu cumva această persoană s-a îngrăşat şi i-au rămas hainele mici sau dacă nu cumva are viaţa financiară la pământ şi n-are bani să-şi schimbe garderoba?” Noi nu ştim ce se întâmplă în viaţa celuilalt şi de aceea ochii buni fac diferenţa între cei care Îl mulţumesc pe Dumnezeu şi cei care nu Îl mulţumesc. Când persoana este a lui Dumnezeu nu face discriminări după culoarea pielii, după rasă, naţionalitate. Nu se gândeşte dacă persoana în cauză este bărbat sau femeie, bogată sau săracă. Ceea ce este într-adevăr este un suflet. În Noul Ierusalim, nimeni nu va avea un trup mai bun decât altul. totul se va face nou, însă, pentru a putea ajunge acolo, trebuie plătit un preţ. Citiţi Apocalipsa 3:12 şi 21 cu 22″ – a încheiat el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *