Schimba-ți mintea și se schimbă totul!

Suntem formați din trup (ceea ce este material, vedem, atingem și are un termen limită pentru a se întoarce în pământ ca țărână), suflet (reprezentat de inimă, sursa de sentimente și al cărui destin este determinat de alegerile făcute în viață) și din duh(intelectul, capacitatea de a gândi). Această concepție că ființa umană este formată din trup, suflet și duh nu se regăsește în cărțile științifice, ci în cartea principală: Cuvântul lui Dumnezeu. Și în ea a avertizat apostolul Pavel: “… și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană…” (1 Tesaloniceni 5:23).

În duhul unei persoane se află gândurile alimentate de ea și care determină modul în care își conduce viața. Este duhul care arată dacă o persoană este sau nu bine, dacă este sinceră sau falsă, dacă este abătută și descurajată sau încrezătoare și motivată. Tot prin duh, o persoană admiră pe alta și se apropie de un membru al familiei, de un prieten sau de cineva cu care intenționează să se căsătorească. Aceste alegeri sunt bazate pe asemănarea gândurilor împărtășite și poate chiar de aceea atât de mulți oameni caută sfaturi sau discursuri motivaționale ca un stimulent pentru a face ceva capabil să le schimbe viața – dar, de cele mai multe ori, în mod incorect.

În căutarea schimbării
Indiferent care este problema, fie că este în aria financiară care nu face progrese, căsnicia care atârnă de un fir, copilul care nu aduce decât dureri de inimă, sănătatea care merge din rău în mai rău, mulți oameni vor să facă o schimbare. Dar, în dorința de a atinge acest scop, tendința umană este de a căuta un erou, un salvator, care să-l salveze din situația jalnică și să-l ducă la cel mai înalt punct de realizare și siguranță. Aceasta era speranța lui Ghedeon (Judecători 6).

A fost o vreme când toți oamenii lui Israel erau ascunși în peșteri, se temeau de dușmanii lor și, oricât de mult își doreau ceva diferit, erau predați situației și așteptau să se întâmple ceva. Până când cineva diferențiat a atras atenția lui Dumnezeu: cel mai mic din cea mai săracă familie era acolo. A găsit o modalitate de a treiera grâul, chiar dacă era într-un loc greșit, în căutarea a ceea ce să-i dea mai multă siguranță. Era Ghedeon.

„Când îngerul i-a vorbit, Ghedeon avea plângeri pe vârful limbii, dar când îngerul i-a spus „du-te, fă ceva, eu sunt cu tine”, nu a avut un răspuns pentru asta, ci o scuză. El a dorit o soluție, dar a vrut să vină din altă parte și asta este tipic pentru ființele umane. Omul suferă și așteaptă un salvator, nu crede că „eu sunt cel care trebuie să-mi aduc schimbarea”, pentru că asta necesită o schimbare de gândire”, a explicat episcopul Renato Cardoso, în transmisiunea Mersul Credinței către Focului Sfânt pentru Schimbarea Duhului.

Ghedeon avea puterea necesară pentru a elibera Israelul din mâinile madianiților, dar nu se gândea decât la asuprirea dușmanilor, la inferioritatea lui și la incapacitatea lui în fața situației. Deci, înainte de a schimba starea în care se afla Israel, trebuia să-și schimbe duhul. „Schimbarea duhului este un schimb de gânduri, mentalitate, credințe, dispoziție, schimbul omului tău interior. Omul tău interior trebuie să fie de acord, adică aliniat cu Duhul lui Dumnezeu”, a spus Episcopul.

Când citim întâmplarea din Biblie, vedem că totul s-a schimbat când „Duhul Domnului l-a îmbrăcat pe Ghedeon” (Judecători 6.34). Dacă înainte era frică în el, după, a existat certitudinea că un grup mic de 300 de oameni ar fi suficient pentru a învinge inamicii. Referitor la aceasta, episcopul Renato a subliniat că povestea lui Ghedeon ilustrează că schimbarea duhului vine întotdeauna înaintea schimbării vieții: „Dumnezeu a trebuit să lucreze în duhul lui Ghedeon pentru a-i schimba duhul. Abia după multe zile a putut să intre în război”. Când Ghedeon a fost îmbrăcat de Duhul Domnului, el a început să aibă o nouă mentalitate și o altă reacție la acea situație, ceea ce l-a determinat să schimbe istoria lui Israel.

Până în zilele de astăzi:
Există un singur adevăr: atunci când schimbăm duhul nostru cu Duhul lui Dumnezeu, adică atunci când gândurile noastre umane sunt schimbate cu gândurile Lui, atitudinile noastre se schimbă și, în consecință, și viețile noastre.

Duhul Sfânt nu este o teorie și doar cunoașterea existenței Lui nu este suficientă. La primirea Lui, este posibil să schimbăm duhul abătut, înspăimântat, deprimat, îndoielnic, slab, mândru, supărat sau răzbunător cu cel vesel, îndrăzneț, bun, încrezător, curajos, puternic, integru și drept. Acest schimb, realizat după o dăruire sinceră pe Altar, este cel care transformă oamenii obișnuiți în adevărați învingători.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *