Țigările electronice și vaporizatoarele cresc dependența de nicotină

În ultimii ani, mii de oameni – în special tineri – au trecut de la țigările convenționale la vaporizatoare și țigări electronice. Scopul ar fi înlocuirea dependenței răutăcioase cu una presupusă inofensivă.

Cu toate acestea, frecvent, noile studii demonstrează pericolele implicate în această nouă formă de fumat.

De data aceasta, un studiu realizat de Universitatea din California de Sud a arătat că „esența de gheață” utilizată în vaporizatoare este direct legată de creșterea dependenței de nicotină, indiferent dacă se utilizează sau nu țigări tradiționale.

Esența este produsul folosit pentru a da aromă și parfum a ceea ce se fumează. Această esență poate avea sau nu droguri ilegale și, de cele mai multe ori, este dulce. Produsul este conceput în acest fel tocmai pentru a atrage fumătorii mai tineri, în special adolescenții.

„Esența de gheață” conferă fumului o senzație răcoritoare. Potrivit cercetătorilor, aceasta este esența cea mai utilizată în rândul fumătorilor. În același timp, este cel mai captivant.

Dependența de vaporizatoare este direct legată de creșterea bolilor de inimă. În plus, autorii afirmă că „încercarea țigărilor electronice și a altor produse din tutun înainte de vârsta de 18 ani este puternic asociată cu fumatul zilnic ulterior”.

Acesta este un alt studiu care demonstrează că vaporizatoarele și țigările electronice nu sunt soluții pentru vindecarea fumatului tradițional.

Eliberarea reală de dependenței

De fapt, există o singură modalitate de a scăpa de o dependență: prin tratarea problemei la nivel spiritual. Așa explică episcopul Renato Cardoso. Potrivit acestuia, încercările făcute pentru a se elibera de dependență – cum ar fi medicamente sau terapia, spre exemplu – sunt superficiale. Deci nu funcționează.

„Aceste tratamente merg până la un punct. Și nu pot trece dincolo de acest punct, nu pot face față problemei reale ce cauzează problema, care este spirituală ”, explică Episcopul. „Deci, atunci când o persoană tratează problema dependenței la nivel spiritual, abia atunci poate fi rezolvată definitiv. De aceea se spune „nu există leac”. Pentru că, omenesc vorbind, nu are … Nu poți trata dependența la nivel uman, dacă originea sa este spirituală. Dar când vine vorba de spiritual, există un leac. ”

Dacă doriți să vă tratați dependența de o forma eficientă, participați la Tratamentul împotriva viciilor la Catedrala Credinței, duminica la ora 15:00.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *