Ură sau amărăciune

Când urăşti pe cineva?

Când ura îţi invadează interiorul şi se arată, când îl atinge pe cel care te-a rănit, când ofensează şi îţi răneşte egoul.

Este atât de puternic acest sentiment încât persoana care are ură sau amărăciune înauntrul său, este într-o continuă alertă. Capul ei se gândeşte într-una ba la una, ba la alta, căutând să-şi justifice motivele pentru care simte ceea ce simte, până acolo, că vrea ca şi o altă persoană să îşi arate nemulţumirea în concordanţă cu el(ea).

Incredibil! Are nevoie să se destăinuie altei persoane despre ceea ce ea nu poate să alunge de una singură. Ce aşteaptă oare acest individ să audă? O aprobare pentru ceea ce gândeşte.

În fine…nimic nu se rezolvă.

Credinţa este ceva ce urcă foarte rapid care zboară precum o rachetă şi coboară tot în acelaşi mod.

Sentimentul urcă ca un balon. El începe să urce şi doar în câteva minute, ajunge deja acolo în înalt. El nu coboară. El rămâne acolo…şi rămâne…şi rămâne…şi rămâne… El se menţine sau urcă şi mai mult potrivit cu ceea ce eu îl alimentez.

Chiar dacă sunteţi conştient de ceea ce este rău, cum să scăpaţi de acest lucru?

1. Unul din motivele pentru care nu reuşiţi să vă controlaţi este că dvs. faceţi pe victima. Cine face pe victima se foloseşte de sentiment. Poate oare un sentiment să dea afară alt sentiment, dacă ambele sunt fragile?

Nu poţi avea succes în viaţă dacă ai sentimente. Trebuie să vă folosiţi de logica credinţei inteligente care te face să analizezi orice situaţie.

2. Trebuie să observi că tu însuţi ai greşelile tale, imperfecţiunile tale, la fel ca orice fiinţă umană pentru că tu eşti un suflet. Şi celelalte persoane sunt şi ele…un suflet.

3. Trebuie să vă analizaţi starea. Priviţi infernul pe care l-aţi lăsat să intre prin agresiuni verbale sau fizice. Tu nu mai ai pace. Trăieşti cu un nod în gât. Eşti trist. Nu ai speranţă de viaţă şi nimic… Laşi ca acel rău să aibă mai mult succes decât tine însuţi.

Atunci cum să fac???

Urăşte, dar nu individul ci ceea ce îţi face rău, care s-a aşternut înauntrul tău. Când urăşti să faci pe victima, când urăşti să depinzi de alţii ca să poţi fi fericit ş.a.m.d. atunci şti cine începe să deţină controlul.

Totul depinde de tine! Ori extirpaţi acest sentiment şi-l trageţi în jos până ce ajunge la pământ, ori vei rămâne tu la pământ simţind amărăciune.

 

Viviane Freitas
Viviane Freitas

 

 

 



Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *