Ziua sfârşitului afrontului

Era deja de mult timp ştiut, mai ales de către cine participa la această campanie de credinţă, că afrontul lor avea să îşi găsească sfârşitul pe data de 9 octombrie, la Liturghia Principală pentru Transformarea Familiei.

Ca şi de obicei, duminică la ora 09:00, s-au reunit mii de persoane din toate ţările în CdAS-urile cele mai apropiate de fiecare în parte după caz. Cine vine de obicei la Locaşul Duhului Sfânt din Lisabona ştia deja că acea slujbă avea să fie diferită faţă de toate celelalte. În acea zi era stabilită confruntarea cu afrontul ce atenta la viaţa şi la fericirea celor ce veneau cu regularitate la biserică. Din acea confruntare, aveau să iasă fără îndoială învingători, cei ce au aplicat credinţa în viaţa lor.

De aceea, noi nu am stat să pierdem timpul şi astfel slujba a început cu o rugăciune prin care s-a determinat ca afrontul să ia sfârşit. Acel afront ce deja de mult timp afecta viaţa multora din cei ce erau prezenţi la această slujbă. De această dată impulsionaţi de scrisoarea de afront pe care au scris-o, toţi cei care au venit înaintea altarului, au început chiar acolo să îşi scrie scrisoarea de cinste, scrisoarea unei noi vieţi pentru ei şi a unui nou început al istoriei lor.

Al 2-lea pas: Descoperirea rădăcinilor

‘’ Înțelepciunea omului chibzuit, îl face să vadă pe ce cale să meargă… inima își cunoaște necazurile.” (Proverbe 14: 8,10)

Un aspect extrem de important al slujbei a fost partea dedicată studiului despre „Smulgerea răului din rădăcină”, ce a început de pe data de 2 octombrie şi va continua până pe 13 noiembrie.

”De ce eu fac lucrurile pe care le fac?”; ”De ce mă comport așa?”; ”De unde vin problemele mele?” au fost câteva din întrebările la care s-a căutat un răspuns. Pentru multe dintre acestea, răspunsul se află chiar în propriile noastre „rădăcini” şi de aceea avem nevoie să punem la punct strategii bine gândite ca să putem găsi o soluţie potrivită.

„Cunoscându-ne pe noi înșine, ne ajută să identificăm slăbiciunile noastre și așa să dezvoltăm strategii pentru a știi cum să lucrăm cu ele.” – a afirmat episcopul Julio Freitas, responsabil de lucrarea evanghelică din Europa şi cel care a oficiat slujba din Lisabona, Portugalia.

Mânia, orgoliul, lenea, avariția, invidia, lăcomia, lăcomia mare la mâncare, egoismul, teama și ipocrizia – rădăcinile capitale nu sunt multe, dar există mai multe pe lângă cele menționate și roadele pe care ele le produc sunt interminabile.

Utilitatea celui de al doilea pas, a fost aceea că, începând din momentul când acesta a fost transmis celorlalţi, persoanele au putut să-şi dea sema că analizând problemele oricărei persoane, pot vedea că , invariabil, acea problemă are ca origine una sau mai multe dintre aceste rădăcini principale.


Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *