Care sunt consecințele cuvintelor tale?

”Dar vă spun că: De fiecare cuvânt nefolositor pe care oamenii îl vor vorbi, vor da socoteală în ziua judecății. Fiindcă prin cuvintele tale vei fi declarat drept și prin cuvintele tale vei fi condamnat.” Matei 12:36-37

În timpul momentului de reflectare în cuvântul lui Dumnezeu la slujba de duminică, părintele Lucian a condus persoanelor prezenți să conștientizeze de cuvintele care sunt spuse și consecințele lor.

”De ce multe căsnicii eșuează, familiile se destramă, afacerile se scufundă, prietenii devin dușmani, guvernele și guvernanții cad, companiile pierd clienți, oamenii își pierd credibilitatea, se trădează unii pe alții și chiar pe Dumnezeu…?
Pentru că oamenii nu se țin de cuvânt. Oamenilor nu le pasă ce spun, aruncă cuvinte în vânt, fac promisiuni pe care nu intenționează să le împlinească… Dar Dumnezeu ia în considerare fiecare cuvânt.” a spus părinte.

A mai continuat predica spunând: ”Când Dumnezeu a spus că El va face o diferență între cei care Îi slujesc și cei care nu Îl slujesc, El a menționat direct cuvintele pe care le spuneau oamenii:

  • Unii spuneau că era inutil să-i slujească lui Dumnezeu; că celui care nu slujea lui Dumnezeu îi era bine; a folosit cuvinte agresive, lipsite de respect față de Dumnezeu
  • Cei care se temeau de Dumnezeu au rostit însă cuvinte de respect, încredere, credință.
    ȘI DUMNEZEU I-A AUZIT PE AMÂNDOI. Și prin cuvintele lor, Dumnezeu a definit soarta acelor oameni

Astăzi nu este diferit. Dumnezeu încă ia în considerare fiecare cuvânt pe care îl gândim și îl rostim. Cuvintele și gândurile noastre sunt o extensie a noastră, la fel ca și ofrandele noastre.
Cine slujește lui Dumnezeu este de cuvânt. Nu minte, nu stă liniștit în menținerea unei datorii, nu renunță să îndeplinească ceea ce a promis.
Dumnezeu este Cuvânt și caută oameni de cuvânt pentru a face o diferența în viața lor.” a finalizat părintele.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *