Ce înseamnă să te temi de Dumnezeu în practică?

Ca în fiecare Duminică, s-a ținut slujba la Catedrala Credinței unde parintele Lucian a explicat pentru cei prezenți ce înseamnă să ne temem de Dumnezeu în practică.

“Să ascultăm concluzia tuturor celor spuse: Teme-te de Dumnezeu și ține poruncile Lui, căci aceasta este întreaga datorie a omului. Fiindcă Dumnezeu va aduce fiecare lucrare la judecată, cu fiecare lucru tainic, fie bun, fie rău.” Eclesiastul 12:13-14

”Teama de Dumnezeu este rezumatul întregului Său Cuvânt, cine se teme de Dumnezeu, ascultă de glasul Lui. Această ascultare nu este nici temătoare, nici forțată, ci respectuoasă și de bună voie. Ne temem de Dumnezeu ca unul care se teme să meargă pe marginea acoperișului unei clădiri cu 10 etaje. Nu cu resentimente sau tristețe, ci prin inteligență” a spus părintele.

Multe persoane confundă teama cu frica, și nu au o concepție clară a temerii de Domnul, de aceea părintele a continuat cu explicația mai departe: ”Știi că această teamă este pentru a-ți păstra viața, de aceea ne conduce să trăim transparent, fără să ascundem nimic, pentru că este o iluzie să credem că putem ascunde ceva de Dumnezeu.
Oricine face lucruri greșite și crede că se va descurca bine pentru că reușește (o vreme) să le ascundă, dă cea mai mare dovadă că nu crede în Dumnezeu. Și oricine nu crede în Dumnezeu va fi condamnat (Marcu 16:16) – cu excepția cazului în care se căiește, se mărturisește și renunță la necredința sa” a finalizat Părintele Lucian.

Teama de Dumnezeu (sau nu) este o alegere și oricine are oportunitatea să își schimbe viața prin această alegere, de aceea dacă doriți să aflați mai multe despre cum să ascultați de Dumnezeu, vă așteptam la Catedrala Credinței de pe Șos. Funideni 11, sector 2, București sau a un Locaș al Duhului Sfânt mai aproape de dvs.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

Claudi Răspunde 19 iulie 2021 la 16:31

AMIN