Algocalminul doar pe reţetă

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), a decis ca toate calmantele pe bază de metamizol, printre care Algocalmin, Quarelin şi Novocalmin, să nu mai poată fi cumpărate fără reţetă.

Restricţiile intră în vigoare peste două săptămâni şi au loc în urma unor studii de specialitate, care au arătat că substanţa activă din aceste calmante, metamizolul, poate duce la apariţia unei boli grave, pe nume agranulocitoză.

Boala respectivă se manifestă prin scăderea celulelor neutrofile din sânge şi duce la scăderea imunitătii, conform Pro Tv.

În ţara noastră există 13 calmante din categoria celor care, de la 1 februarie, încep să fie vândute pe reţetă. Este vorba despre Algocalmin, Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algozone, Alindor, Algoremin, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin si Centralgin.

Substanţa conţinută de acestea este interzisă deja de 20 de ani în Statele Unite, Marea Britanie, Suedia şi Danemarca. Aceste medicamente sunt eliberate pe bază de reţetă şi în Austria, Belgia, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, Spania şi Ungaria.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *