O nouă monedă de 50 de bani

Banca Naţională a Romaniei a emis la finele lunii trecute un milion de monede de 50 de bani care vor circula în paralel cu monedele emise în 2005. Alte 5.000 de astfel de monede au fost emise pentru colecţionari.

Pentru cei mai mulţi români noua monedă de 50 de bani (cu valoare comemorativă, dar şi de cumpărare) este o necunoscută. Aceasta a fost lansată pe data de 25 octombrie 2010 de către BNR.

Dacă vei intra in posesia unei asemenea monede şi o vei arăta comercianţilor vei vedea că sunt sceptici în ceea ce priveşte valoarea ei, asta pentru că nu au auzit foarte multe despre ea.

„Punerea în circulaţie a monedelor metalice cu caracter comemorativ se va face prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi si Timiş ale Băncii Naţionale Române cu ocazia efectuării plaţilor în numerar către instituţiile de credit sau Trezoreria Statului”, spun reprezentantii BNR.

Alte 5.000 de monede cu valoarea de 50 de bani au fost emise pentru colecţionari

„Monedele cu valoarea nominala de 50 de bani sunt dedicate aniversarii a 100 de ani de la primul zbor romanesc efectuat de Aurel Vlaicu, cu un aparat de constructie proprie”, a declarat Mugur Stet, purtatorul de cuvant al BNR.

Una este pentru colectionari si exista intr-un tiraj de 5.000 de exemplare, iar cealalta este pentru circulatie, fiind scoasa intr-un milion de exemplare.

Noua moneda de 50 de bani va circula in paralel cu actuala emisiune de monede de 50 de bani, emise in anul 2005.

SURSE: ADEVĂRUL; BNR şi APROPO

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *