Cum ne îngrijim pielea iarna?

Îngrijirea pielii depinde de sezon. Pe timpul verii sunteţi ocupate cu protecţia solara şi auto-bronzante, in vreme ce pe timpul iernii veţi fi preocupate de hidratare pentru că pielea dvs se usucă. Dar de ce se usuca piele pe timplu iernii? Iată de ce: vremea rece distruge stratul de lipide care protejeaza pielea de uscare. Pentru a va păstra pielea hidratată chiar şi pe cea mai rece vreme, urmaţi aceste sfaturi.

Hidrataţi, hidrataţi, hidrataţi!

Dacă nu va veţi hidrata pielea pe timpul iernii aceasta se va crăpa. Aveţi nevoie de un produs hidratant măcar odata pe zi, poate chiar de două ori. Si nu au nevoie doar mainile si picioarele dvs de un plus de ajutor. Iata cele 4 zone principale pe care trebuie să vă concentraţi atenţia iarna aceasta.


1. Faţa

Cheia este să ştiţi ce tip de piele aveţi. Dacă aveţi pielea uscată veţi dori să folosiţi un produs de curăţare hidratant urmat de o crema hidratantă. Pentru pielea foarte uscată exista si produse speciale foarte eficace.

2. Buzele

Daca va lingeţi buzele, nu le veţi umezi. Buzele reţin mai puţină umezeală decat alte parţi ale corpului, aşa că ele tind să se usuce mai rapid. Un simplu balsam pentru buze ajută, precum şi crema de gălbenele.

3. Tot corpul

Cu cât este mai uscată pielea, cu atât mai intensă veţi dori să fie hidratarea. Produsele hidratante se folosesc cel mai bine dupa duş. Frecaţi pe pielea umedă si lasaţi 90% din cremă să intre in piele. (Sfat: să nu faceţi băi lungi şi calde în timpul iernii, ele provoacă cele mai multe pagube pielii.)

4. Mâinile şi picioarele

Pentru mâini, dacă ţineţi o cremă de maini la indemână, vă veţi păstra pielea suplă. Puteţi încerca să vă aplicaţi crema pentru picioare înainte de culcare şi apoi să vă puneţi ciorapi pentru timpul nopţii pentru a ajuta picioarele să nu se usuce.

Sursa: iTips

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *