A doua Poruncă a Lui Dumnezeu

Cineva va spune că a împlini cele 10 Porunci e foarte greu, imposibil. Cu toate astea, Iisus a spus că, numai cu două porunci, se împlinesc toate Legile, de la Geneză, până la Apocalipsă…

maosSĂ-L IUBIM PE DUMNEZEU CU TOT CUGETUL, CU TOATĂ PUTEREA ȘI CU TOATĂ INIMA ȘI SĂ-L IUBIM PE APROAPELE NOSTRU CA PE NOI ÎNȘINE!

Aceste două Porunci simbolizează Crucea:o verticală, dragostea Lui Dumnezeu, și o orizontală, dragostea pentru aproapele. Când Domnul Iisus a Poruncit ca fiecare dintre noi să-și ia crucea și să-L urmeze, El ne cerea să împlinim aceste două Porunci, care ne permit să le împlinim pe toate Celelalte. Și, așa, începem să fim eliberați, împliniți și protejați, iar asta simbolizează Trinitatea Lui Dumnezeu: 3 în 1.

A 2-a PORUNCĂ: „Să nu-ți faci chip cioplit… nici să te închini lui…”

E în puterea omului să facă multe lucruri, cum ar fi de exemplu, să zboare, să descopere alte planete… cine-ar fi spus că vom avea o tehnologie atât de avansată, încât oamenii vor merge cu un picior bionic, alții cu o inimă de plastic și alții vor vedea cu un ochi bionic. Sunt oameni care trăiesc, dar conectați la aparate… cu alte cuvinte, Dumnezeu l-a creat pe om, iar el poate să dezvolte și să facă alte lucruri, dar poate și să se auto-distrugă, așa cum vedem că se întâmplă prin intermediul armelor, războaielor, politicii corupte . Dumnezeu știe asta și spune: Nu face asta! Dacă alții fac ceva pentru propria lor distrugere, tu nu trebuie să faci asta, pentru că decizia e în puterea ta. Totuși, Dumnezeu spune: cine crede în Mine, s-a eliberat, acceptă Poruncile Mele, Mă are pe Mine ca unic Dumnezeu, Domn și Mântuitor… nu-ți fă chip cioplit!

Acest chip cioplit nu e doar acea imagine oribilă, ridicolă, la care dumneavoastră și cu mine ne-am rugat, în care am crezut și pe care am venerat-o când eram religioși, apostolici, romani și orbi. Această imagine, despre care vorbesc, e cea pe care v-o faceți singur despre propria persoană și pe care ați pus-o mai presus de tot și de ceea ce puteți deveni, face, crea. Astfel, vă agățați de lume, de oameni care și-au făcut propriul chip cioplit: ”vreau să fiu ca acela, să am asta, vreau să fac asta, vreau să fiu așa, vreau să fiu aici, acolo…”.

„Să nu-ți faci chip cioplit…

Sculpturile reprezintă o simbolistică. Înțelegeți că, ce faceți nu are puterea, binecuvântarea, viața, pe care o are tot ce face Dumnezeu, atunci când creează. Cea mai mare Lucrare a Lui Dumnezeu n-a fost Universul, ci dumneavoastră! Dumneavoastră și cu mine suntem imperfecți, dar suntem oameni, creați după Chipul și Asemănarea Lui Dumnezeu și peste care El vrea să pună Duhul Lui. Așa cum înăuntrul Chivotului Legământului erau 3 elemente: mana, care Îl reprezintă pe Domnul Iisus, Pâinea Vie, care a coborât din Cer; toiagul lui Aaron, care reprezintă Credința-Vie și care a înflorit prin Credință, tot așa și Duhul Sfânt înflorește, vreau să spun că are roadele Duhului, pentru că persoana se eliberează, se convertește, se Naște din nou și e Botezată cu Duhul Sfânt; și Tablele Legii.

Trebuie să vă închinați numai Lui Dumnezeu, nu să vă creați, să vă faceți chipuri cioplite. Nu faceți asta! Casa, vila, mașina, avionul, tot ce a putut să creeze omul, nu trebuie să fie niciodată adorat sau venerat. Nu vă puteți agăța de aceste lucruri, pentru că toate sunt greșite, numai Dumnezeu e Perfect!

Iar Dumnezeu a concluzionat, spunând „nu vă închinați lor…”. Pentru că, pe cine sau ce adorați, acesta va fi dumnezeul dumneavoastră. Diavolul n-are nevoie să practicați ocultismul, satanismul, magia neagră, să faceți un pact cu el, să vă tăiați venele, să sângerați, să mergeți la cimitir, la răscruce de drumuri, să-l invocați… n-are nevoie de nimic din toate astea. Pentru ca diavolul să intre în corpul omului, e suficient ca acesta să-i deschidă o ușă: mintea, ochii, urechile, gura și așa mai departe. Și, când adorați ceva ce dumneavoastră înșivă ați creat, ca de exemplu, bijuteriile, bunurile, bogăția, frumusețea, faima, moda sau trupul musculos, sculptat, Dumnezeu nu va fi Dumnezeul dumneavoastră, ci va fi ceva sau altcineva… Cu alte cuvinte, nu sunteți protejat, eliberat și, în consecință, nu veți fi împlinit, și cu atât mai puțin Mântuit!

Nu vă înșelați, există oameni care au luat o imagine de pe perete, de la gât, din buzunar, din portofel, simbolul unui chip cioplit, inspirat de satana și sculptat de fiii lui sau fabricat într-o fabrică, dar există și alt fel de imagini. Aurul, de exemplu, a fost o imagine adorată de majoritatea oamenilor. Necredința este o imagine venerată în zilele noastre, senzualitatea, sportul, moda, religia, consumerismul și atâtea alte lucruri, pe care oamenii le-au creat. De aceea, trebuie ca dumneavoastră și cu mine să veghem neîncetat!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *