Cei 7 dușmani ai vieții

Cei 7 dușmani ai viețiiCe a fost valabil pentru Avraam, Isaac, Israel, mai târziu, pentru Moise și Iosua,… este valabil și ASTĂZI, și pentru dumneavoastră!

Țara Canaanului, pe care Dumnezeu a promis-o poporului Său, ar fi putut să aparțină unui număr de 7 națiuni dușmane (Canaaniții, Hetiții, Heviții,  Fereziții, Ghirgasiții, Amoriții și Iebusiții). De ce unui număr de 7 popoare?

Domnul Iisus a spus că cel care vrea să-L urmeze și să fie ucenicul Lui, nu trebuie să nege diavolul sau lumea, ci trebuie să-și nege SINELE! Apoi, trebuie să-și ia  crucea și să-L urmeze… dar de ce să facă asta? Pentru că natura noastră este păcătoasă și ia decizii în funcție de ceea ce vedem, auzim sau simțim – aici este pericolul…

Din păcate, mulți au fost învinși atât de dușmani externi, cât și de cei interni, precum frica, incertitudinea, îndoiala, mândria, anxietatea, nerecunoștința, comoditatea. Ei pot exista în fiecare dintre noi, dar, dacă asta se întâmplă, atunci, suntem, din start, învinși. Altfel spus, zidurile rămân ridicate, iar Ierihonul – închis.

Cu toate astea, atunci când ne cucerim SINELE, devenim puternici, ca să credem, și curajoși – ca să sacrificăm. Însuși Dumnezeu le-a promis lui Avraam, Isaac și Israel, iar mai târziu, lui Moise și Iosua,… că vor intra în stăpânirea Țării Canaanului. Deci, Cine ne spune astăzi că suntem stăpâni în Țara Promisiunii? Însuși Dumnezeu! Și totuși, în ziua de azi, ȚARA PROMISĂ nu este doar sănătatea trupească, uniunea familiei, împlinirea în relații sau succesul profesional, ci este, mai ales, VIAȚA VEȘNICĂ! Dumnezeu ne spune clar în Cuvântul Său că trebuie să o cucerim, mai ales că există și o profeție în sensul ăsta. Dar, dacă nu suntem puternici și curajoși, chiar dacă  noi credem promisiunea, nu o vom putea cuceri niciodată!

De ce numărul 7? Pentru că reprezintă perfecțiunea și plinătatea și de aceea, apare în toată creația. Face parte din legătura dintre Dumnezeu și om, și este prezent, direct sau indirect, în toată Biblia: în Profeții, în Menorah, în Apocalipsă, de mai multe ori, dar și în viața omului (de exemplu – zilele săptămânii).

Noi suntem trup, suflet și spirit, iar Dumnezeu este Tată, Fiu și Duh Sfânt; împreună cu Biblia, Cuvântul Său, se formează, din nou, cifra 7. Mai mult, Dumnezeu a creat lumea în șase zile, iar în a 7-a s-a odihnit, după ce l-a pus pe om în grădina Edenului. Adică, Dumnezeu „s-a odihnit”, atunci când am intrat în stăpânire, când ne-am bucurat de ceea ce El a creat și de ceea ce El a promis! În schimb, unii nu se bucură nici de ceea ce a creat Dumnezeu, nici de ceea ce El a promis.

În ziua de azi, cei 7 dușmani ai creștinului autentic sunt robia păcatului și suferința – spirituală, emoțională, mintală, sentimentală, fizică, economică. Acestea sunt domeniile vieții în care diavolul ne opune rezistență. De ce tocmai în 7 domenii? Pentru că încearcă să-L imite pe Dumnezeu și nu are ”liniște” până când toate acestea vor fi furate, distruse și sacrificate pentru el.

Gândiți-vă: cum sunt cele 7 domenii ale vieții dumneavoastră? Așadar, ESTE TIMPUL SĂ INTRAȚI ÎN POSESIA PROMISIUNII, A PROFEȚIEI LUI DUMNEZEU!

”Atunci se duce şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el: intră în casă, locuiesc acolo, şi starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi. Tocmai aşa se va întâmpla şi cu acest neam viclean” (Matei 12:45).

Domnul îţi va da biruinţă asupra vrăjmaşilor tăi care se vor ridica împotriva ta; pe un drum vor ieşi împotriva ta, dar pe şapte drumuri vor fugi dinaintea ta” (Deuteronom 28.7).

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *