Credeți că sunteți detașat?

Visuri personale, casă proprie, carieră, bunuri materiale… există anumite elemente, care ne ghidează viața și de care ne agățăm, ca și cum de ele ar depinde toată existența noastră…

desapego-465x314Porcii erau sursa lor de venit și erau foarte atașați de aceste animale, adică îi valorizau atât de mult încât, pentru ei, nu mai conta faptul că erau necurați și condamnați de Dumnezeu – aceasta era realitatea gadarenilor (porcarilor), popor care, în Biblie, era cunoscut prin faptul că a fost respins pe Domnul Iisus.

Cine e chemat să-I slujească Lui Dumnezeu la Altar, e chemat tocmai pentru că s-a detașat de lucrurile materiale, de visurile personale, de a avea casă, firmă, loc de muncă, diplomă, familie, chiar și copii.

Omul renunță la tot, ca să-I slujească Lui Dumnezeu la Altar, datorită FRICII DE DUMNEZEU. Dar astăzi, ce i-a exclus pe mulți de la Altar, a fost tocmai această lipsă de TEAMĂ, care face ca persoana să vrea să caute ceva fizic, ca să se simtă în siguranță sau să facă lucrurile în felul ei, să slujească așa cum vrea ea.

Cu toate astea, la Altarul Centrului de Ajutor Spiritual, nu slujim cum vrem noi sau în felul nostru, ci cum vrea Dumnezeu, cum ne inspiră și ne îndrumă, pentru că El e Domnul.

Așadar, observați că, atunci când o persoană se agață de ceva sau de cineva, e pentru că îi lipsește TEAMA DE DOMNUL. Ea nu crede că Dumnezeu o va susține, nu crede că-i va acoperi nevoile, în fine, nu crede că Dumnezeu o va surprinde și de aceea, ajunge să piardă oportunitatea de a se elibera, de a se salva și de a-I sluji Lui Dumnezeu, cum a fost cazul porcarilor.

Ei nu erau demonizați, dar să nu credeți că acei demoni, care au ieșit din gadareanul demonizat și au intrat în acei porci, s-au dus în adâncul mării. Diavolul L-a rugat pe Iisus să-l trimită în porci, doar pentru că a fost chinuit.

Dar, ce îl chinuie pe diavol? Pierderea locuinței lui:

”şi a strigat cu glas tare: „Ce am eu a face cu Tine, Iisuse, Fiul Dumnezeului celui Preaînalt? Te jur în Numele lui Dumnezeu, să nu mă chinuieşti!” Căci Isus îi zicea: „Duh necurat, ieşi afară din omul acesta!” (Marcu 5.7-8).

Dacă-l dăm afară pe diavol din corpul unui om, el rămâne fără locuință. Iar diavolul are nevoie de un corp, ca să se exprime. El poate să folosească și animalele, dar pentru un timp foarte limitat, pentru că animalele nu au cum să-și exprime personalitatea, pentru că sunt iraționale, iar el are nevoie de un corp uman, ca al meu sau al dumneavoastră, pentru că am fost făcuți după Chipul și Asemănarea Lui Dumnezeu.

Atunci, omul lui Dumnezeu, când SE TEME DE DOMNUL, îl chinuie pe diavol, făcându-l să rămână fără locuință și făcând acel corp să fie locuința Duhului Sfânt.

”Pe când Se suia El în corabie, omul care fusese îndrăcit Îl ruga să-l lase să rămână cu El (Marcu 5.18).

Alții L-au rugat pe Domnul Iisus să plece, dar fostul demonizat L-a implorat să rămână cu El. Lui nu-i era frică de schimbări, din contră, vroia să schimbe și mai multe lucruri.

Era un tânăr care știa ce înseamnă să fii demonizat, să ai o legiune de demoni, să trăiești în cimitir, să te tai și să urli de durere, să trăiești ca un animal, ca un porc, și nu vroia, sub nici o formă, să se întoarcă la acest stadiu.

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *