Dacă Iisus s-ar întoarce azi?

jesus1Ca ființe umane libere ce suntem prin Adevăr, trebuie să înțelegem pe deplin importanța necesității ca orice creștin autentic să aibă o relație bună cu Dumnezeu…

Dar, de ce? Nu e suficient să trăiesc viața de zi de zi, fără să mă gândesc prea mult la asta? Nu, trebuie să evaluați stadiul relației dumneavoastră cu Dumnezeu, astfel încât din două, una: fie veți muri înainte de venirea Lui Iisus, fie, dacă El nu se întoarce în zilele noastre, aveți siguranța Mântuirii! Pentru că, un singur lucru e sigur: într-o zi, cu toții vom îmbătrâni și muri… însă, întrebarea e: unde ne vom duce?

Dacă o persoană cunoaște Adevărul și poate să caute Botezul cu Duhul Sfânt, care este Dumnezeu în Plinătatea Lui, dar nu-L caută, atunci acesta e un semn că nu s-a încredințat în totalitate Lui Dumnezeu și, în consecință, dacă Domnul Iisus se întoarce în zilele noastre, ea nu va fi răpită.

Rețineți că, dacă moare, va fi mântuită, pentru că și-a asumat și a trăit Credința în Domnul Iisus, însă dacă Iisus se întoarce, nu va fi răpită, fiindcă nu e Botezată cu Duhul Sfânt.
De aceea, ce ne face să fim „îmbrăcați în alb” înaintea Lui Dumnezeu nu este timpul de când suntem la Centrul de Ajutor Spiritual și nici faptele bune, pentru că nimeni nu e Mântuit prin faptele lui, ci suntem Mântuiți prin Credință. Iar Credința Mântuitoare depinde exclusiv de încredințarea individuală și totală a fiecăruia în mâinile Domnului Iisus. Duhul Sfânt este Cel care ne „îmbracă în Alb”!

Ca și în cazul parabolei celor 10 fecioare, în care 5 erau înțelepte și 5 erau nesăbuite. Aceste 10 fecioare reprezintă oamenii care ajung la Centrul de Ajutor Spiritual, la Domnul Iisus, și care sunt eliberați, se convertesc, se nasc din nou – sunt botezați în apă, își îngroapă vechea viață – devenind „fecioare” din punct de vedere spiritual.

Când dumneavoastră și cu mine ne convertim, devenim „fecioare” în Ochii Lui Dumnezeu. Totuși, nu putem rămâne aici, fiindcă lipsește a 4-a etapă, care este Botezul cu Duhul Sfânt. Pentru că nu e suficient să fim „fecioare”, ci trebuie să fim „fecioare înțelepte”.

”… Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui” (Romani 8.9)

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *