Opriţi-vă şi fiţi un ratat!

Nu vă speriaţi, titlul acestui articol este corect! Însă, înainte ca cineva să mă ia la bătaie cu pietre, lăsaţi-mă să vă explic de ce am scris astfel.

Sunt abordat constant cu interviuri şi întrebări din latura profesională, dintre care, cele mai comune fiind:

„Ce trebuie să facă persoanele ca să învingă şomajul?”; „Cum se învinge criza?”; Cine este vinovat de situaţia actuală?”; „Care este drumul către succes?”

Printre multe alte întrebări de acest gen care mi se adresează, răspunsurile mele, deşi optimiste, au întâlnit persoane ce se aflau într-o stare de „hibernare psihică”. Da, ele sunt adormite ca şi când acest solid optimism ar fi doar o utopie din capul unora.

Eu aş spune că a înfrunta necazuri şi dificultăţi este ceva inevitabil, însă, a fi doborât de acestea este ceva opţional.

Recent, o jurnalistă m-a întrebat: „Care este ieşirea pentru persoanele care caută un loc de muncă?” Obosit să tot răspund într-una la această întrebare, am răspuns: „Eu ştiu ce trebuie ca persoanele să facă pentru a rămâne şomeri sau să continuie având o viaţă de eşec chiar şi după ce îşi găsesc de muncă”.

Am observat atunci că vorbeam pe de-a îndoaselea.

Candidaţi interesaţi să fiţi şomeri şi să eşuaţi, urmaţi cu atenţie cei 7 paşi de mai jos:

1 – Nu faceţi nimic şi nu luaţi niciodată nici o atitudine.

2 – Ia locul de muncă ca pe o încercare.

3 – Depinde de ajutor celorlalţi.

4 – Nu te forţa prea mult. Relaxează-te.

5 – Fi un om orgolios.

6 – Nu termina niciodată ce ai început.

7 – Nu îţi asuma niciodată răspunderea pentru greşelile tale.

P.S.: Intenţia aici este aceea de a conştientiza şi de a predispune capacităţile. Totuşi, încă de la început v-am spus că vorbesc de-a îndoaselea.

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

nicole Răspunde 1 octombrie 2011 la 23:36

an aceasta situatie este sotul meu urmeaza cu strictete tot ceea ce dumneavoastra ati enumarat, am obosit sa-i spun ce sa faca ma gandesc cu groaza ca mai are un an de somaj …ce va fi dupa …nu stiu avem un credit ipotecar antr-o tara care nu e a noastra timpurile de acum nu-mi permit nici macar sa POT VINDE ACEST APARTAMENT …situatia aceasta ami consuma multa energie asi vrea sa dau timpul anapoi sa fiu la fel de libera ca inainte fara nimic si n-am murit de foame …cateoda-ta alergam dupa himere orbindu-ne partea materiala…nu prea stiu multe despre voi, mama mea ce locuieste an tara mi-a spus sa ma uit peOTV dar credeti ca am reusit vreodata …ORICUM MA SIMT ATAT DE DEPARTE DE DUMNEZEU m-am pierdut an lumea asta si mi-asi dori mult sa ma pot regasi…