Pune toată forţa

 

Un bătrân tâmplar era aproape de pensionare. I-a spus aşadar şefului său despre planurile sale de a-şi înceta activitatea ca tâmplar şi ca constructor de case şi că doreşte să trăiască o viaţă liniştită alături de familia lui. Cu siguranţă că avea să simtă lipsa salariului lunar, dar avea nevoie de această pensionare. Patronul său, a simţit că-şi pierde cel mai bun angajat şi astfel, i-a cerut muncitorului să mai execute o ultimă lucrare: şeful său dorea ca el să mai construiască o ultimă casă rugându-l săm accepte a mai face acest ultim favor.

Tâmplarul a căzut la învoială, dar se vedea că odată cu trecerea timpului el devenea din ce în ce mai nemotivat şi mai nedoritor să lucreze. Inima lui nu mai era în ceea ce făcea. El nu a mai dat tot ce avea mai bun din el la această lucrare şi a folosit materiale proaste pentru construcţie. A fost o modalitate jalnică de a-şi încheia cariera.

Când tâmplarul şi-a terminat treaba, şeful său a venit să inspecteze casa şi apoi i-a înmânat bătrânului tâmplar cheia de la casă spunându-i:

„Aceasta este casa ta! Cadoul meu pentru tine”

Ce şoc! Ce ruşine! Dacă ar fi ştiut că ceea ce construia era propria lui casă, ar fi lucrat cu totul şi cu totul diferit. Nu ar fi fost nepăsător. Acum, trebuia să locuiască într-o casă făcută „la întâmplare”…

În viaţă, se pot observa trei categorii de persoane:

1. Există acel tip de oameni care face ceea ce este normal să facă fiind foarte previzibili. Ei aşteaptă o promovare la locul de muncă pentru a-şi cumpăra o maşină, pentru a plăti un credit, pentru a îşi renova casa, etc.

2. Mai sunt aceea carenu fac nici ceea ce se aşteaptă să facă. Trăiesc o viaţă de rataţi şi dau vina mereu pe ceilalţi pentru ce li se întâmplă nerecunoscând incompetenţa lor.

3. Cel de altreilea tip de persoane depăşeşte toate aşteptările, trec cu mult peste standarde şi îşi pun toată forţa în ceea ce fac. Ei se dedică mai mult la ceea ce fac decât ceilalţi pentru că nu se mulţumesc să obţină aceleaşi rezultate ca ceilalţi. Fie orice poziţie pe care o ai şi orice responsabilitate de care eşti răspunzător, forţa pe care o depui în ceea ce faci, trebuie ca mereu să o depăşească pe a celorlalţi. Făcând aşa, rezultatul cu siguranţă că va fi mult peste al celorlaltor persoane.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *