Puterea Focului

Fire isolated on blackÎn Biblie, mai precis în cartea Proverbelor, capitolul 26, versetul 20, este scris: ”Când nu mai sunt lemne, focul se stinge…”. În Noul Testament este scris: ”Nu stingeţi Duhul” (1 Tesaloniceni 5.19).

Așadar, Dumnezeu s-a manifestat mereu prin Foc. Prima dată când a făcut asta, a fost când a făcut legământul cu Avraam, care a prezentat sacrificiul pe care i l-a cerut Dumnezeu, iar Focul a căzut din Cer și a mistuit arderea de tot. Apoi, când oamenii erau robi, Moise a venit la Muntele Sinai și Dumnezeu i S-a descoperit prin Foc, care a ars rugul, dar nu l-a mistuit. Atunci, Dumnezeu l-a eliberat pe poporului Său. În pustie, Dumnezeu S-a manifestat față de același popor, printr-un nor de Foc care l-a condus și protejat.

Ilie știa că Dumnezeul-Viu Se manifestă prin Foc, care este spiritual și arde ce este fizic și spiritual. Fără Focul Lui Dumnezeu în viața dumneavoastră, nu puteți supraviețui și sunteți o persoană fără viață, cum spune Iisus. Adică, aveți un corp, dar n-aveți sănătate; aveți familie, dar n-aveți uniune: aveți o căsnicie, dar nu există împlinire, fidelitate, afecțiune și dragoste; aveți bani, dar n-aveți prosperitate; afirmați că credeți în Dumnezeu, dar sunteți o persoană goală pe dinăuntru. Absența Puterii Lui Dumnezeu, a Duhului Sfânt, în viața unei persoane face ca ea să fie moartă, ca viața să n-aibă gust…

Ioan, în zilele Lui Iisus, a spus: ”…eu vă botez cu apă, spre pocăinţă; dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine, şi eu nu sunt vrednic să-I duc încălţămintea. El vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu Foc (Matei 3.11). Acest botez cu Foc are loc prin puterea Sacrificiului.

Observați că Botezul cu Duhul Sfânt și Botezul cu Foc sunt foarte diferite. Există oameni care spun că au fost Botezați cu Duhul Sfânt, dar în momentul provocării, Sacrificiului și deciziei se retrag, iar Duhul Sfânt respectă această decizie, pentru că El respectă duhul profetului. În vremea lui Ilie, câți profeți erau? 100 care acceptau să stea în peșterile din munte, mâncând pâine și bând apă, cu o teamă de moarte. Erau profeții Domnului, dar erau oameni care nu erau, încă, dispuși să fie acolo, sus, în Sacrificiu, să-și asume Credința lor și consecințele credinței în Dumnezeu, care este Foc, atot Mistuitor, Atotputernic. A fi acolo, pe sus, pe munte, care este Altarul Domnului, stând în Sacrificiu, este a merge până la capăt, către o viață care Îl glorifică pe Dumnezeu, care Îl evidențiază.

Acești 100 de profeți se temeau de împărat și de proorocii lui Baal, care erau 400, plus încă 445 de adoratori ai Astarteei, care reprezenta organul sexual masculin. Ilie le-a spus „vom vedea cine este Dumnezeu”, pentru că Dumnezeul-Viu va face să plouă Foc, însă știa că singura modalitate ca Dumnezeu să facă să cadă acest Foc era prin Sacrificiu. Așa s-a întâmplat cu Avraam, cu Moise și cu toți cei care au avut experiențe personale cu Dumnezeu. Ilie a vrut să aibă această experiență, ca oamenii să știe că Dumnezeul-Viu n-a fost creat de mâini omenești, ci că El a creat toate lucrurile.

”Când nu mai sunt lemne, focul se stinge…” (Proverbe 26.20). Care este greșeala multor oameni? Este că nu pun lemne, care sunt Sacrificiul, încredințarea lor în mâna Lui Dumnezeu, materializarea încrederii în Dumnezeu, exprimată prin ceea ce au și ceea ce au nevoie ca să supraviețuiască, fizic și material. Și, în mod voluntar, vă prezentați Sacrificiul în fața Lui Dumnezeu, în Altarul Lui, așa cum a făcut Ilie. Atunci, era secetă, foamete extremă și sărăcie lucie, fiindcă nu plouase de trei ani și șase luni. Și totul, pentru nu aveau lemne pentru Foc, adică, dumneavoastră aveți Credință, dar dacă nu există Sacrificiu, nu există Manifestarea Puterii Lui Dumnezeu.

Când ajungeți în Altar cu Sacrficiul dumneavoastră, Focul Lui Dumnezeu va cădea peste viața dumneavoastră, ca să mistuie ce nu este bine și să împlinească ce a promis El. Numai Focul Lui Dumnezeu eliberează, împlinește, protejează și mântuiește. De aceea, Ilie a spus ”să mergem acolo și toți veți vedea că, dacă Baal e dumnezeu, atunci va face să cadă foc, dar dacă Dumnezeu e dumnezeu, atunci El va fi Cel care va face să cadă Foc. Dumnezeu a făcut să cadă Foc atunci când Ilie a urcat pe munte, a restaurat Altarul, a pus pe el lemnele și vițelul sfințit și a cerut tuturor să verse apa. Când trei vase, fiecare de 12 litri, au udat vițelul, lemnele, Altarul și șanțul pe care Ilie a dispus să fie făcut în jurul Altarului, atunci Ilie a spus: ”Ascultă-mă, DOAMNE, ascultă-mă, pentru ca să cunoască poporul acesta că Tu, DOAMNE, eşti adevăratul Dumnezeu…” (1 Împărați 18.37). ”Atunci a căzut foc de la Domnul şi a mistuit arderea de tot…” Când cade Focul? Când urcați în Altar, Îl restaurați, puneți lemnele, faceți rugăciunile și posturile, puneți și ultima picătură de apă, adică tot ce aveți nevoie. Așadar, când vă rugați, focul va cădea! Și când veți coborî din Altar, veți coborî cu Focul Lui Dumnezeu.

Dumnezeu e cu dumneavoastră, și eu la fel!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *