SINGUR CU DUMNEZEU

Unde mereu începe totul…

Când medităm la Cuvântul lui Dumnezeu, verificăm ceva care este comun Bărbaților și Femeilor care au marcat Istoria Planetei. Să-i vedem, de exemplu, de la început pe cei care  sunt înregistrați în Cartea Vieții: Adam, Noe, Avraam, Isaac, Iacov/Israel, Iosif, Moise, Iosua, Ghedeon, Ilie, Elisei, , Ana, Estera, David, Daniel, Ioan Botezătorul, Pavel.  Logic, Domnul nostru Iisus Hristos și în zilele noastre Episcopul Macedo.

Vedem în aceste exemple, Bărbați și Femei care se unesc într-un punct foarte interesant și crucial: în viață, toți au avut nevoie și au dorit de fapt o transformare adevărată. Ei înfruntau armate enorme, regi corupți, națiuni foarte puternice, păcatul, moartea, focul, închisoarea și tot ce putea să-i distrugă, dar chiar fiind ’’mici și nesemnificativi’’ în ochii oamenilor, au învins și au marcat Istoria Umanității, prin mărturisirile lor!

Nimeni nu poate face pentru dvs!

Prin intermediul acestor exemple ’’mici’’care au marcat Istoria Umanității, putem înțelege uan dintre marile probleme care îi însoțește pe cei care caută atât de mult să-și schimbe viața, dar care au murit, mor și vor continua să moară fără să reușească. Ei pur și simplu nu au înțeles că toate circumstanțele și situațiile vor putea fi învinse și marcate ca exemple, doar dacă sunt învinse ’’SINGUR’’.

Multe persoane au pierdut oportunități mari pentru că nu au înțeles că în viață, punctele mai importante și cruciale sunt realizate când suntem Singuri, preferând să caute ajutor, sprijin, finanțare, sfaturi, etc.. de la cineva și/sau ceva care nimic nu va putea face pentru ele.

Împotriva a tot și împotriva tuturor!

Este necesar să înțelegem că cele mai mari oportunități apar în viață exact când TOTUL apare că este pierdut, fără nici o ipoteză sau condiții de schimbare. Fie la nivel personal, familiar, sentimental, economic, profesional, etc. E timpul să înțelegem că în Aspectul Spiritual suntem mai mult decât învingători prin intermediul UNUI SINGUR  ’’Om’’, care a triumfat asupra întregii ‘’puteri’’ a infernului: Domnul nostru Iisus. Totuși, este de înțelept ca în ceea ce privește celelalte sensuri ale vieții, chiar dacă există o Promisiune, să înțelegem  că victoria noastră, cucerirea noastră pe acest pământ depinde doar de fiecare DINTRE NOI. Adică, această luptă este INDIVIDUALĂ și nimic și nimeni nu  ne va putea face să obținem această plenitudine. De aceea, există doar o condiție ca să fim învingători și mărturisiri, să fim SINGURI.  Să vedem de exemplu, marea Revelație a lui Dumnezeu pentru poporul Său de azi: ‘’Tot în noaptea aceea, s-a sculat, a luat pe cele două neveste ale lui, pe cele două roabe, și pe cei unsprezece copii ai lui, și a trecut vadul Iabocului.

I-a luat, i-a trecut pârâul și a trecut tot ce avea. Iacov a rămas Singur. Atunci un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor. Văzând că nu-l poate birui, omul acesta l-a lovit la încheietura coapsei, așa că i s-a scrântit încheietura coapsei lui Iacov, pe când se lupta cu el. Omul acela a zis: Lasă-mă să plec, căci se revarsă zorile. Dar Iacov a răspuns: Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta. Omul acela i-a zis: Cum îți este numele? Iacov, a răspuns el. Apoi a zis: Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel, căci ai luptat cu Dumnezeu și cu oamenii și ai fost biruitor.’’(Geneza 32:22-28)

Fără scăpare, să trăiască sau să moară…

În Geneza 32:22-28, observăm clar că Iacov, chiar fiind posesor al punerii mîinilor peste el, care îl ‘’făcuse’’ moștenitor al Promisiunii, posedând bunuri și un viitor al familiei(avea 2 fete și 11 băieți), chiar așa, trăia o situație că nici cei 11 copii, nici cele 2 neveste nu puteau să-l ajute sau  să schimbe. DOAR Iacov, El SINGUR,  putea provoca această minune pe care o dorea atâta. În acest pasaj, constatăm  că marea forță și capacitate pentru  a schimba viața lui stătea în faptul  că el  nu se putea sprijini pe absolut NIMIC,  pe nimeni, pentru că era singur. Și pe lângă faptul că nu avea nimic cu el, pentru că ce-i aparținea era pe partea cealaltă, s-a văzut obligat să acționeze Singur și nici chiar în ce-i rămăsese, trupul lui, nu se putea sprijini, pentru  că, chiar și asta  i-a fost luat, la modul că forța lui se găsea doar în Sine!

Așa s-a întâmplat cu Iacov, el a făcut din lupta lui oportunitate și din trupul lui Sacrificiu,  lepădându-se de propria viață. El nu s-a lăsat dominat și nici descurajat, a fost ‘’tot pentru tot’’, să trăiască sau să moară
strong>Descoperiți valoarea dvs!, până în punctul de a-I ‘’impune’’ lui Dumnezeu, că El nu putea să plece cât timp realizarea Binecuvântării nu se împlinise! Aceasta este valoarea Sacrificiului, adică: Dumnezeu nu poate să lipsească din viețile acelora care ‘’se edifică’’ pe Altar, pentru că  el nu înșeală și nu poate fi corupt.

Când persoana se pune la modul complet, cu TOATĂ viața pe Altar, ea  ajunge să poată REVENDICA cu fermitate, îndrăzneală și cu multă ’’nerușinare’’. Chiar dacă situația ei poate părea dramatică, sau incapabilă, să știți că soluția  este în interiorul dvs, DOAR ÎN INTERIORUL DVS! Deși aveți un(o) soț(ie) minunat(ă), copii care vă iubesc, chiar așa, această situație pe care o înfruntați  depinde  în exclusivitate de DVS.

Depinde DOAR de decizia dvs: de a continua să trăiți depinzând de cineva pentru a vă schimba norocul sau de a vă lansa cu toată hotărârea dvs, biruind până la sfârșit!

Drumul? Altarul!

Condiția? A acționa SINGUR!

Prețul? TOATĂ viața, materializată prin Sacrificiul dvs, adică: TOTUL al dvs!

Fiți și dvs UNUL!

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *