A 3a Zi a Postului lui Daniel

Răbdarea credinței inteligente

Cum să combini credința cu răbdarea? Ce are credința cu răbdarea?

Dacă credința ar fi fost instrumentul exclusiv al soluțiilor imediate ca magia, nu ar fi avut legătură cu răbdarea. Totuși, credința și răbdarea sunt daruri ale Duhului Sfânt, pentru ca fiii Lui să aibă condiții să înfrunte problemele și să le învingă.

Răbdarea nu a fost niciodată punctul meu forte, pentru că nu reușeam să o combin cu răbdarea. Mereu m-am gândit că credința ar fi călcat peste răbdare și mi-ar fi rezolvat problemele fără să fie nevoie să aștept. Doar că, după decade în credință cu Domnul meu, în sfârșit am învățat că răbdarea este una dintre virtuțile credinței inteligente. Răbdarea este perseverentă chiar și în cele mai rele circumstanțe. Cu cât mai solidă este răbdarea, mai puternică este credința.

Dar cel care este tânăr în credință, din cauza imaturității nu vede așa. Crede că prin credință, lucrurile trebuie să se întâmple cu orice preț și atunci când vrea el. Dacă observăm atitudinile sale, constatăm că folosește credința fără să se bazeze pe răbdare sau perseverență. Astfel, credința lui are viziune doar ca să învingă și când pierde, se vede frustrat, ca și cum vina ar fi fost a lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, dacă credința este inteligentă și însoțită de răbdare, omul este conștient că ea, la început trebuie să piardă (să semene, să investească) ca mai târziu să culeagă roadele ei. Așa cum spune textul sfânt:

“Iată, agricultorul așteaptă rodul prețios al pământului și are îndelungă răbdare pentru acesta, până primește ploaie timpurie și târzie.”

Iacov 5:7

Duhul Sfânt ne învață că: “Știind că încercarea credinței voastre lucrează răbdare.” Iacov 1:3

Domnul Iisus de asemenea ne învață: “În răbdarea voastră păstrați-vă sufletele.” Luca 21:19

Duhul lui Dumnezeu m-a învățat în momentele foarte grele prin care am trecut, că credința fără răbdare nu funcționează pentru Mântuirea veșnică; că credința este partenera inseparabilă a răbdării. Credința fără răbdare poate funcționa imediat în vindecarea Divină, dar nu pentru Mântuirea veșnică.

“… și să alergăm cu răbdare cursa care este pusă înaintea noastră, privind cu atenție la Iisus, Autorul și Desăvârșitorul credinței noastre care, pentru bucuria pusă înaintea lui, a îndurat crucea ( cu răbdare, pentru că avea credință în bucuria Lui viitoare), disprețuind rușinea ( nu a dat atenție batjocorilor suferite) și este așezat la dreapta tronului lui Dumnezeu.”

Evrei 12:1-2

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *