Avraam și regele

Avraam a învins pe cei patru regi ce l-au luat pe Lot, familia și toate bunurile lui în captivitate. În afara lor, plus încă cinci regi, inclusiv pe cel din Sodoma. Din acest motiv, regele din Sodoma i-a spus:

”Dă-mi oamenii şi ţine bogăţiile pentru tine.” Geneza 14.21

Regele din Sodoma îl reprezintă pe Satana. Pe el nu îl interesează deloc bogățiile din această lume, dar le folosește pentru a atrage persoanele. El vrea sufletele ca să sufere împreună cu el în Lacul de Foc și Pucioasă pentru toată eternitatea.

Cine are discernământ spiritual este de acord că sufletul omului este bunul cel mai prețios de pe Pământ. Tot ceea ce se poate investi în câștigarea lor pentru Împărăția lui Dumnezeu este nesemnificativ înaintea ochilor lui Dumnezeu.

”Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” Matei 16.26

Toate bunurile materiale, de asemenea precum și omul, sunt tranzitorii în această lume. Totul se termină. Dar, sufletul va rămâne pentru toată eternitatea. Va trăi etern în compania lui Dumnezeu sau a diavolului, depinzând de alegerea sa în această lume. După, nu mai există slujbă, nici lumânare și nici toată bogăția ce să poată schimba destinul sufletului omenesc.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *