De ce Avraam?

Alegerea lui Avraam ca patriarh principal urmează criteriul Divin în creație. Adică, să se aleagă ce este mai bun pentru a genera ce este mai bun. Principiu fundamental în generarea cu calitate. Sămânță de calitate, roade de calitate.

Patriarhul națiunii lui Dumnezeu trebuia să aibă un caracter ca a lui Iov: integru și drept, temător de Dumnezeu și să fugă de rău. Diferit de ceilalți din epoca lui.

Caracterul lui Avraam în relație cu compatrioții lui îl califica pentru a sluji ca generator al națiunii unde Fiul lui Dumnezeu avea să se nască.

Deși istoria sa nu arată regiștrii ale oricărui fapt extraordinar sau a vreunei minuni, caracterul său mărturisea în favoarea lui, în plus de credința sa.

Un mare exemplu al acestui lucru s-a întâmplat la recuperarea nepotului. În aceea oportunitate, Lot a fost prins și luat captiv. Avraam a strâns oamenii săi cei mai capabili, născuți acasă, și a fost pe urmele celor patru regi ce au învins cinci împărății, unde era Lot.

Avraam nu doar a învins pe cei patru regi precum a eliberat pe Lot și pe cei cinci regi ce erau prizonieri. În plus, a recuperat toate bunurile furate de la cei cinci regi. Și, ca și dovadă a caracterului său nepătat, a înapoiat tot proprietarilor lor.

Toate persoanele născute din Duh își asuma credința și, în consecință, dețin un caracterul exact ca al lui Avraam.

De asemenea loialitatea lui față de Sara, chiar trăind în mijlocul corupției oamenilor, se încadra în profilul fidel pentru proiectul Creatorului. Nici sterilitatea ei nu a fost un motiv pentru a întrerupe iubirea, fidelitatea și considerația sa pentru tot timpul în care au fost împreună.

În viziunea Divină, o persoană capabilă de a iubi, de a fi loială și de a considera pe cine vede, de asemenea este capabilă de a face același lucru în relație cu Cel pe care nu îl vede.

Căsnicia lui Avraam a fost decisivă în alegerea lui ca Patriarh al națiunii lui Israel. Amândoi trebuiau să aibă același duh, aceeași credință, același obiectiv.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *