Care este obiectivul nostru

Care E Obiectivul NostruDupă ce a cucerit Canaanul și a intrat în posesia ”laptelui și mierii”, a bogățiilor din această țară, Iosua a chemat poporul lui Israel și i-a spus că Dumnezeu a fost Cel care a luptat pentru ei. Deși încă mai aveau dușmani de învins, el a declarat că acești dușmani pot fi înfrânți, tot așa cum au fost înfrânți cei de dinaintea lor. Dar condiția pentru ca asta să se întâmple era ca oamenii să continue să fie supuși Lui Dumnezeu.

Învingerea dușmanilor necesita efort, dar ascultarea de Cuvântul Lui Dumnezeu, până la a nu se abate nici la dreapta, nici la stânga de El, necesita un efort și mai mare. De ce efort este nevoie pentru a asculta Cuvântul Lui Dumnezeu? De nici unul. Cu toate astea, pentru a pune în practică ascultarea de El, este nevoie de mult efort.

”Puneți-vă toată puterea ca să păziți și să împliniți tot ce este scris în cartea Legii lui Moise, fără să vă abateți nici la dreapta, nici la stânga” (Iosua 23.6).

Nu toți canaaniții au fost omorâți, dar, în mod sigur, ei au gândit: „Dacă acești oameni i-au învins pe cei mai mari războinici pe care i-am avut, atunci și noi vom fi învinși”, așa că s-au predat. Iosua era preocupat ca poporul lui Israel să nu se amestece cu acești oameni, ca nu cumva să fie corupți de către ei, din cauza faptului că aveau alți dumnezei. Același lucru se întâmplă în prezent: trăim prin credință și, cel mai adesea, ne desfășurăm activitățile în medii corupte. Pentru că oamenii petrec o oră și jumătate în biserică, și 22 de ore și jumătate în afara bisericii, asta atunci când vin la biserică. Și, chiar și în biserică, câteodată avem de-a face cu necredincioși care nu sunt de acord cu anumite lucruri sau spun: ”asta nu este bine…”.

Observați care a fost viziunea lui Iosua, în acest verset: ”Vegheați, dar, cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca să iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru” (Iosua 23.11).

El le-a cerut oamenilor să se angajeze în luptă, dar nu atât pentru a cuceri ”laptele și mierea”, nu atât pentru a intra în posesia bogățiilor, cât pentru a obține mântuirea sufletelor lor. Dar cum să ne menținem angajați în această luptă? Protejându-ne credința, ca pe o comoară. Iosua a făcut campanii militare pentru a duce oamenii în Țara Promisă, dar, în tot acest timp, a fost preocupat de mântuirea sufletelor lor.

A colaborat:

Episcopul Romualdo Panceiro 

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *