S-a sinucis un pastor

S-a sinucis un pastor Pastorul Teddy Parker, de la Biserica Baptistă Bibb Mount Zion (BMZ) din Macon – Georgia, s-a sinucis, în timp ce congregația sa îl aștepta să ajungă la serviciul divin de duminică.

Pastorul, în vârstă de 42 de ani, s-a împușcat pe data de 10 noiembrie 2013.

Corpul neînsuflețit a fost descoperit de soția sa, Larrinecia Parker, în garajul casei lor, după ce pastorul nu reușise să ajungă la slujba care se ținea la biserica sa.

Russell Rowland a declarat pentru Christian Post că Parker le-a spus soției și celor două fiice ale lui să-l aștepte în fața bisericii, în dimineața acelei duminici. Ele l-au așteptat să vină, au așteptat mesajul pe care urma să-l predice…

„Când au văzut că nu apare, au început să-l caute. Sunt foarte surprins, pentru că nu asta predica el. Tot timpul a predicat împotriva sinuciderii. De aceea, nici acum, congregația nu înțelege ce s-a întâmplat”, a spus Russell.

Moartea lui a venit ca un șoc pentru biserică și pentru familia lui, a fost ceva cu totul neașteptat.

Pastorul a mărturisit, atunci când a avut ocazia: „Uneori, nu simt că Dumnezeu mă ascultă”. Într-o predică intitulată „Cum să înfruntați furtuna, cu încredere?”, Parker a spus: „Știți, de multe ori, atunci când trecem prin mai multe lucruri, dintr-o dată, simțim că suntem singuri. Și, ce credeți? Dumnezeu chiar vrea să vă simțiți așa. Știu că ați fost mântuiți, în urmă cu mult timp. Știu că sunteți sfinți și foarte spirituali, dar sunt momente în viață, când trecem prin situații grele și nu simțim că Dumnezeu este prezent”.  

El a continuat: „Încerc să mă rog, dar nu simt că Dumnezeu mă ascultă, încerc să slujesc, dar nu simt că Dumnezeu mă folosește. Și există momente când Dumnezeu se retrage intenționat din viața noastră, nu pentru a ne părăsi, ci pentru a ne ajuta să ne dezvoltăm și să ne maturizăm”.  

Site-ul Bisericii Bibb Mount Zion a publicat: „Pastorul Parker, un om cu o viziune spirituală profundă, înzestrat cu virtuți intelectuale, a fost chemat de Dumnezeu să slujească ca pastor al Bisericii Baptiste Bibb Mount Zion, în ​​luna iulie a anului 1997. Sub conducerea pe care i-a dat-o Dumnezeu, în cadrul Bibb Mount Zion, oamenii din centrul Georgiei au beneficiat de realizările lui, de Terenul Zion și de construcția Centrului pentru Viața de Familie. Mai mult, sub conducerea lui, au fost implementate 20 de slujiri noi, sanctuarul a fost renovat, iar adunarea a crescut.”

Pastorii din întreaga lume au postat condoleanțe pe internet, la aflarea veștii că Teddy Parker s-a sinucis.

Reverendul Earl Houston, pastor al Primei Biserici Baptiste din Frankfot, a declarat: „Pastorul Teddy Parker Jr., pastor senior al Bisericii Baptiste Bibb Muntele Zion, din Macon – Georgia, a plecat Acasă, pentru a fi împreună cu Domnul, duminică, pe 10 noiembrie.”

Moms Babely a postat pe Twitter: „Uau, este grav faptul că și-a luat viața. Slujirea este un judecător dur. Mulți nu știu cât de greu este să fii pastor, decât atunci când este prea târziu.”

După absolvirea liceului, Parker a frecventat Seminarul Internațional Teologic din Plymouth, Florida. A fost hirotonit la vârsta de 22 de ani, de Asociația Biblică a Bisericii Baptiste.

Oficialii bisericii au solicitat intimitate, pentru că familia și congregația încearcă să facă față morții sale.

Lakesia Toomer, unul dintre oficialii bisericii, a declarat la radio 13WMAZ: „Considerăm că este o chestiune privată între familia sa și familia bisericii BMZ. Cerem ca publicul să ne respecte intimitatea în aceste momente.”

Parker a lăsat în urmă o soție și două fiice, pe Kamry Tednae și Kerrington Tyler Parker.

Asta s-a întâmplat fiindcă credința pastorului a fost înrădăcinată în sentimentele lui, și nu în Cuvântul lui Dumnezeu.Sinuciderea lui servește drept avertisment pentru toți cei care cred în Dumnezeu, în funcție de ceea ce simt sau nu simt.

De aceea, fiți atenți să aveți o credință rațională, inteligentă, supranaturală, care nu are nimic de-a face cu sentimentele sau emoțiile inimii.

Credința inteligentă disprețuiește vederea, auzul, atingerea, mirosul și gustul. Este garantarea lucrurilor care nu se văd și nu se simt…

Adevărata credință se bazează pe ceea ce este promis, scris sau vorbit de  gura Lui Dumnezeu.
Pe nimic altceva.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *