Cei ce sunt pământești

party”Deci cei ce sunt pământeşti nu pot să placă lui Dumnezeu. Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui” (Romani 8.8-9)

Pavel știa că, în mijlocul noilor creștini romani, erau mulți care L-au acceptat pe Iisus ca Mântuitor, dar nu și ca Domn.

Adică, au acceptat credința creștină, dar n-au practicat-o.

Deși s-au identificat cu noii creștini autentici, chiar și așa, uneori erau pământești.

Asta s-a întâmplat cu majoritatea credincioșilor: L-au acceptat pe Iisus, dar nu s-au încredințat Lui.

Motiv pentru care sunt împiedicați să primească Duhul Sfânt.

Sunt de ani buni la Centrul de Ajutor Spiritual, primesc o cunoaștere vastă a Cuvântului, cunosc Cuvântul Lui Dumnezeu, dar nu-L practică.

Sunt pământești.

În epistola către creștinii romani, apostolul clarifică faptul că cine n-are Duhul Lui Dumnezeu nu este al Lui.

Poate că e fidel la Centrul de Ajutor și umblă după obiceiurile religioase, dar dacă n-are Duhul Domnului Iisus Hristos, nu este al Lui.

Și nu poate pretinde că are Duhul Sfânt. Lucrurile pământești îl identifică.

Atunci când este pecetluit cu Duhul Lui Iisus, gândurile, sentimentele și inima lui se reunesc cu gândurile, sentimentele și inima Domnul Iisus. Nu poate să înșele mereu.

Pavel se îndoia de convertirea sinceră a multor romani, le spunea, cu alte cuvinte: Nu trebuie să fiți pământești, ci duhovnicești, dacă, într-adevăr, Duhul Lui Dumnezeu locuiește în voi.

Și dacă cineva n-are Duhul Lui Dumnezeu, atunci nu este al Domnului Iisus.

Am văzut mulți presupuși convertiți slujind ca și colaboratori, vorbind ca și cum ar fi plini de Duhul Sfânt și comportându-se (la Centrul de Ajutor Spiritual) ca și cum ar fi frați…

Totuși, acasă, la muncă, la școală sau pe stradă, vorbesc ca idolatrii, se îmbracă ca necredincioșii, reacționează ca posedații și diferă foarte puțin de fiii întunericului.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *